İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
1 Kasım 2017 09:46

Yetkililere defalarca bildirilmesine rağmen düzeltilmeyen sarkık elektrik telleri, bu sefer kuşların yerine minik Sait’i çarptı. Doktorları, 63 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren Sait’in sağ elinin bileğinden kesilme ihtimali olduğunu söyledi

 

 

Aykut Gören’in haberine göre olay, 31 Ağustos günü Kurban Bayramı’nın arifesinde yaşandı. İddiaya göre Haymana’ya bağlı Yenice Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde oynayan 10 yaşındaki Sait Yemez, sarkan elektrik tellerine dokundu. Minik Sait, elektrik akımına kapılarak kanlar içerisinde yerde kalırken anne Meral Yemez ise duyduğu şiddetli ses ile evden fırladı ve oğlunun yanına koştu. Üzerine toprak atılan ve vücudunun büyük bir bölümü elektrik çarpması sonucu yanan Sait, ambulansla önce Haymana Devlet Hastanesi’ne, buradan da ambulans helikopterle Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Halen yoğun bakım ünitesinde tedavileri süren minik Sait’in doktorları, sağ elinin bilekten kesilebileceğini ifade ediyor.

 

 

1

 

ŞİKÂYETTE BULUNULDU

 
Elektrik kablolarının sarktığı gerekçesiyle sorumlu şirkete sürekli olarak şikâyette bulunduklarını ancak taleplerine karşılık alamadıklarını belirten anne Meral Yemez, “Arife günü evin balkonunda oturuyordum. Bir ses duydum. Yine kuşların elektrik tellerine çarptığını düşündüm. Oraya gittiğimde Sait kanlar içerisindeydi. 10 gün hayati riski vardı. Doktorlar şimdi de, ‘sağ elini alacağız’ diyor. Biz burada iki aydır yatıyoruz. Her gün kuşların öldüğü o elektrik tellerinin bir gün bizim çocuklarımıza da bir şey olacağını biliyorduk. Defalarca tellerin düzeltilmesi için dilekçeler verdik. Ne kimse geldi ne de bir geçmiş olsun dediler. Benim çocuğumun hayatı mahvoldu. Hakkımı arayacağım” dedi.

 

 

2

 

 

‘KORKUYLA YAŞIYORUZ’

 
63 gündür hastanede tedavi gören 5. sınıf öğrencisi Sait Yemez’in doktorları minik çocuğun elektrik çarpması sonucu yaralandığını ve sağ elinin bilekten kesilebileceğini ifade etti. Anne Meral Yemez, olası bir sağ el kaybının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenerek, “Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Oğlum daha küçük… Eli kesilmesi durumunda nakil yapılmasını istiyorum” diye konuştu. Baba Halil Yemez ise, “Bu elektrik tellerinin üzerimize devrilmesinden korkuyoruz. Burada 15-20 tane çocuk var. Korkuyla yaşıyoruz. Bu tellerin 10 metre yükseklikten geçmesi lazım ama burada seviye 4 metreye düşüyor. Bu telleri tutan direkte yan yatmış durumda. Bu direk ve tellerin buradan kalkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.