‘İnşaat sektörü bitme noktasına geldi’

‘İnşaat sektörü bitme noktasına geldi’
9 Mart 2018 10:15

İnşaat sektöründe devam eden maliyet artışları müteahhitleri zorluyor. Müteahhitler, sektörün bitme noktasına geldiğini belirtiyor.

 

 

“Bıçak kemiğe dayandı” diyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, fiyat artışları durdurulmazsa inşaat sektörünün krize sürükleneceğini ifade ederek, “2017 yılı başından bu yana yavaş yavaş artmaya başlayan, başta demir fiyatları olmak üzere; inşaat sektöründe kullanılan birçok önemli malzemeye son 1 yılda yüzde 70 civarında zam gelmesi, satışlar açısından da durağan olan inşaat sektörünü adeta bitirme noktasına getirmiştir.” açıklamasında bulundu.

 

 

Tellioğlu, demir fiyatlarında devam eden artışa da dikkat çekerek “Kilogram fiyatı 3 TL’ye doğru yaklaşan demir çelik ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, artık sektörün canına tak etmiştir.” dedi.

 

 

2017’nin Şubat ayında kilogramı 1,6 TL seviyelerindeki ince demir fiyatı bu hafta 2,8 TL’yi aştı. İnşaat demiri ithalatında verginin 1 Ocak itibarıyla sıfırlanması fiyat artışını durdurmaya yetmedi.

 

 

BusinessHT’nin haberine göre İMKON Başkanı Tellioğlu, bu konunun Rekabet Kurumu tarafından ayrıca incelenerek sektörde herhangi bir kartelleşme olup olmadığının gözden geçirilmesini talep ederek şöyle dedi:

 

 

“Konfederasyonumuza bağlı alt derneklerimize üye olan veya olmayan binlerce müteahhidimizin sokağa dökülmemesi ve her geçen gün daha da artan “iş bırakma ve grev çağrısı” baskısının üzerimizden kaldırılması açısından da bir an önce demir çelik fiyat artışları durdurulmalı ve fiyatlar olması gereken yere çekilmelidir. “