İnşaat Maliyeti Hesaplarını Kolayca Çözün

İnşaat Maliyeti Hesaplarını Kolayca Çözün
18 Kasım 2019 13:54

İnşaat maliyeti hesaplama işlemi ciddi bir iş yükü ve zaman meselesi demek. Mimari projenin hayata geçmesi için kullanılacak olan malzemeler, bu malzemelerin ihtiyaca göre adedi, projede meydana gelebilecek değişiklikler göz önüne alındığı takdirde yeniden planlama yapılması ve daha sayısız basamaktan bahsetmek mümkün. Bütün bu hesaplara ek olarak her yıl ekonomide meydana gelen değişiklikler ile malzemelerin ve işçiliklerin fiyatlarının bölgelere göre değişmesi de güncellemelerin takibini zorunlu kılıyor. Tüm bu süreci hem doğru hem de daha hızlı bir şekilde yönetmek ise zamandan ve nakitten kazanmanız anlamına geliyor.

d

Teknoloji Hayatı Kolaylaştırıyor

Her gün yepyeni bir uygulama ya da platform birçok sektörde süreçlerin daha kolay yönetilmesi için çözüm oluşturuyor. Elle yapılan hesaplama işlemlerinin hepsinde hata payını neredeyse sıfıra indiren hesaplama programları ve uygulamaları da hesap makinelerinden bu yana en çok kullandıklarımız arasında yer alıyor. Bu pratik faydayı şimdi inşaat maliyeti hesaplaması yapmak için de görmek mümkün.

 

Her yıl 160.000 yapının hayata geçirildiği, 360 milyar TL’nin harcandığı inşaat sektörü için bütçe yönetimini doğru yapabilmek doğru bir hesaplama ile başlıyor. Her detayın incelikle düşünülmesi gerektiği inşaat metrekare maliyeti hesaplama da totalde yapının ne kadar fazla maliyet çıkaracağını ön görmeniz için şart oluyor. Tam olarak bu noktada da teknolojinin sunduğu pratik faydayı deneyimlemeniz insaathesabi.com ile mümkün oluyor.

 

Çağın dilini ve teknolojinin pratiğini benimsemiş markalardan biri olan insaathesabı.com kullanıcıları için hesaplama işlemlerinin pratik bir şekilde çözümlenmesi açısından fayda sağlıyor. Müteahhit ya da mimarlar başta olmak üzere inşaat sektöründe yer alan, faaliyette olan her proje sorumlusunun yapması zorunlu hesaplar için teknolojik bir çözüm oluşturuyor. İnşaat maliyeti hesaplama excel dosyaları arasında kayboluyor, belge içinde doğru hesaplamalar için formüllerle boğuşmak zorunda kalıyorsanız daha pratik bir yolu tercih etme ihtimalini değerlendirebilirsiniz.

 

Basamak Basamak Hesaplayın!

Her detayı sizin yerinize düşünen bir uygulama olduğunu ve 2019 inşaat m2 maliyetleri için size doğru bir hesaplama sunulduğunu farz edin; üstelik %98 doğruluk payı ile! Güncel bilgi ile zamandan tasarruf ederek, hata payını azaltarak ve projede meydana gelecek olan sürpriz değişiklikler doğrultusunda hızlıca hesaplama yaparak sadece yapının ideal formunu hayata geçirmeye odaklanabilirsiniz.

 

Müteahhit, mimar, tedarikçiler ile birlikte çalışan ve verileri sahadan alan insaathesabi.com sayesinde güncel olarak fiyatları öğrenmeniz mümkün oluyor. Bununla birlikte lokasyon bazlı değişiklik gösteren yapı maliyetleri için de Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine uygun olarak hesaplama yapıyor. Proje çizilmiş olsun ya da olmasın yapının maliyeti için bir rapor çıkarabiliyor. Toplamda 60 sayfadan oluşan raporu almak için de çok pratik bir kullanım sunuyor.

Döşemede kullanılacak file fiyatından beton ve demir işçilik fiyatına, seramik işçliğinden elektrik işçiliğine kadar gerekli olan her adımda maliyet hesaplaması yapabilirsiniz. İnşaat maliyet hesaplama 2019 yılı için belirlenmiş olan piyasaya uygun olarak yapılırken yönetmelikle de entegre çalışan uygulama sayesinde mevzuaatta bilmediğiniz maddelerden de haberdar olabilirsiniz.