İnşaat mağdurları Meclis’e çıkarma yaptı!

İnşaat mağdurları Meclis’e çıkarma yaptı!
21 Kasım 2018 09:57

İstanbul genelinde çoğu müteahhit-belediye işbirliği ile hakları gasp edilen yurttaşlar, seslerini duyurabilmek ve mağduriyetlerine çözüm bulabilmek için TBMM’ye çıkarma yaptı. Türkiye genelinde sayıları yüzbinleri bulan mağdurlar ve temsilcileri, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan, Gürsel Tekin, Turan Aydoğan ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da aralarında bulunduğu bir grup Milletvekilini ziyaret ederek şikâyetlerini aktardılar. TBMM’de konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Karabat, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, vatandaşın alın terine göz diken bu çetelerin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

 

 

Yabancı uyruklu çok sayıda mağdurun da katıldığı toplantıda söz alan yurttaşlar nasıl soyulduklarını anlatarak, bu güne kadar belediyeler de dâhil olmak üzere hiçbir yetkilinin kendilerini dinlemediğinden yakındılar. Açtıkları davaların da sonuçlanmadığını, bilirkişi raporlarına rağmen davaların sürekli ertelendiğine dikkat çeken mağdurlar, CHP’li Milletvekillerinden çözüm için destek istediler.

 

Mağdur Sayısı Yüz binleri Aştı!

 

 

Mağdurları dinleyen CHP Milletvekili Özgür Karabat, inşaat mağdurları sorunun uzun zamandır takipçisi olduklarını ifade etti. Mağdur sayısının yüz binleri aştığı söyleyen Karabat, iktidarın alenen bu soyguna, üçkâğıda göz yumduğunu iddia etti.

“Her seçim döneminde bu sorunun çözümü noktasında iktidar, göstermelik sözlerle vatandaşları aldatıyor; ancak gerçek çözüm adına hiçbir adım atmıyorlar. Çünkü gerçek bir çözüm için adım atılsa işin ucunun siyasilere uzanacağı ortada. Bu inşaatlar yapılırken istifa ettirilmiş AKP’li belediye başkanları maketlerin önünde poz veriyorlardı. Vatandaşlara sözler ve taahhütler veriyorlardı. Ama bu sorumlular yargılanacakları yerde adeta dokunulmaz hale geldiler!” dedi.

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ise özellikle TMSF’ye devredilen Fi-Yapı ve Dumankaya İnşaat mağdurlarıyla ilgili TMSF başkanıyla görüşüldüğünü, bir Alman Konsorsiyumunun kredi temini sonrası, mağduriyetlerin kısa zamanda giderileceği bilgisini aldıklarını aktardı.

 

Belediyelerin Parmağı Var!

 

Mağdur vatandaşlar, Esenyurt’taki sorunların temel sebebinin dönemin belediye başkanı ve belediye yöneticileri olduğunu, yurttaşların emekli olup, bir ev sahibi olabilme hayaliyle ikramiyelerini inşaat firmalarına yatırdıklarını; fakat mevcut yerel yönetimlerin inşaat firmalarıyla içi içe geçmiş kirli ilişkileri nedeniyle mağdur edildiklerini ve hatta soyulduklarını ifade ettiler.

AKP iktidarın bu ve benzeri çetelerin İstanbul’a arttığını, vatandaştan yana olması gereken kamu görevlilerinin de yurttaşları suçlar tutum almasının kabul edilebilir olmadığını belirten Karabat, Sadece Esenyurt’ta bu şekilde mağduriyet yaşayan 20 bini aşkın insan olduğunu söyledi.

Bazı mağdurların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı, hasta yatağından kalkıp gelenlerin olduğu görülen toplantıda, devletin kendilerine sahip çıkması gerektiğini ve adalet beklediklerini dile getiren mağdurlar, sadece CHP’nin değil diğer tüm partilerin kendilerine destek olmasını istediler.

 

mağdurlar 1 mağdurlar 2 mağdurlar 3 mağdurlar 4 mağdurlar 5