İngiltere’deki referandum Zara’yı da vurdu: Zarar çok büyük

İngiltere’deki referandum Zara’yı da vurdu: Zarar çok büyük
28 Haziran 2016 08:10

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı sonrası zenginler de borsa da kaybetti. Dünyanın en zengin 400 insanının kaybı geçtiğimiz cuma günü 127.4 milyar dolara ulaşırken Avrupa’nın en zengin insanı Zara’nın patronu Amancio Ortega 6 milyar dolar ile en fazla kayıp yaşayan isim oldu.

 

 

 

 

Ortega dışında 1 milyar doların üzerinde kayıp yaşayan 9 isim bulunuyor. Bu isimler arasında Microsoft’un patronu Bill Gates, Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos ve İngiltere’nin en zengin insanı Gerald Cavendish Grosvenor da var. Bu arada İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden referandum sonucu ayrılma kararı piyasalara ciddi bir şekilde yansıdı.

 

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin’in haberine göre, Referandum sonucunun negatif etkileri İngiltere’De büyük yatırımları bulunan Arap yatırımcılarını da vurdu. Referandum sonrası ortadoğu borsalarında belirgin düşüşler gözlendi. Dubai Financial Market General İndeksi yüzde 2.9 düşüşle ocak ayından bu yana en büyük kaybını yaşadı.

 

Dubai’nin önde gelen yatırım fonlarından Emaar PJSC’nin kaybı ise yüzde 3.3’ü buldu. Suudi Arabistan’ın Tadawul All Share indeksindeki odüşüş de yüzde 2.4 oldu. Ortadoğulu şirketlerin bünyesinde yoğun şekilde yaptığı The Bloomberg GCC 200 Index’teki kayıp yüzde 1.9 ile son 5 ayın zirvesine ulaştı. Katar’ın QE indeksinde düşüş yüzde 1.7 oldu.