İngiltere’de Yüksek Lisansa Gitmeden Bilmeniz Gerekenler

İngiltere’de Yüksek Lisansa Gitmeden Bilmeniz Gerekenler
10 Nisan 2018 14:34

İngiltere’ de eğitim konusunda avantajlı bir ülke olarak biliniyor. İngiltere’de yüksek lisansa gitmek bu yüzden bizim ülkemizden bir hayli fazla talep toplayan bir konu. Özellikle de ABD’yle kıyasladığımız zaman bizim ülkemize daha yakın bir mesafede olması ve okullarda eğitimin aynı standartta olması tercih nedenlerinin başında oluyor. İngiltere’nin Avrupa’daki başka ülkeler arasında en büyük farkı ise ana dilin İngilizce olması. Başka bir artısı da burada yüksek lisans yaparken aynı zamanda da yarım zamanlı işte çalışma imkanınız var. Öğrenciler bu ülkede haftada 20 saate kadar bir işte çalışabiliyorlar. İngiltere’de yüksek lisans yapmaya karar verdiğiniz de İngiltere dil okulu seçmeden önce şunları bilmeniz gerekiyor. Bu sayfadan detaylara göz atabilirsiniz: https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-dil-okulu/ingilterede-dil-okulu.aspx

 

Eğitime karar vermeden önce ilk yapmanız gereken konu bu ülkede okuyarak ne kadar para harcayacağınızı bilmeniz. Çünkü bütçenizi belirledikten sonra okul tercih etmek daha kolay olacaktır. İngiltere’ de eğitimde ücretler Türkiye’deki gibi geniş bir aralıkta sunuluyor. Yani siz eğitim için ne kadar bir bütçe ayırırsanız seçeceğiniz üniversitede o kadar kaliteli olabiliyor. Bunun için öncelikli olarak bütçenizi belirlemek ve sonrasında da bütçenize göre uygun bir okul tercih etmek. Bütçenizi aşan harcamalar yaparak gereksiz yere zaman kaybetmemeniz sağlanmış olacaktır.

 

İngilizce ’de yüksek lisans yapmanın en büyük nedeninin İngilizce olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla sizin İngilizce seviyeniz bu ülkede eğitim alabilecek düzeyde değilse ve de mutlaka master eğitimi almak istiyorsanız bu durumda karşınıza iki seçenek çıkıyor.  Bunlardan birincisi iyi bir dil okuluna gitmek. Bu yüksek lisans yaptığınız okulda da olabilir. Çünkü genelde bu ülkedeki üniversiteler yüksek lisans eğitimlerini dil hazırlık kurslarıyla bir tutuyor ve bu sayede de entegre bir eğitim sistemi sunulmuş oluyor.  İkincisi ise bulunduğunuz yerde seçenekleri değerlendirerek İngilizceyi geliştirerek yüksek lisans yapmak.

 

Yukarıda belirttiğimiz iki seçeneğinde birbirine göre artı ve eksileri bulunuyor. Ancak sizin imkanınız varsa bizim tavsiyemiz İngiltere’de eğitiminizi sürdürmeniz yönünde olacak. Çünkü bu sayede daha iyi bir İngilizce ve daha detaylı bir dile hakim olabilirsiniz.

 

İngiltere’de okumaya başlamadan önce belki de en önemli konuların başında iyi bir okul tercihi geliyor. Ancak bu ülkede okul seçmek Amerika’da okul seçmekten biraz daha kolay yani Amerika’da olduğu gibi yüzlerce üniversite yok. İngiltere’de üniversite sayısı yaklaşık olarak 50 tane kadar. Bu da sizin daha kolay bir seçim yapmanıza olanak sağlıyor. Amerika bilindiği üzere her eyalette onlarca okul var bu da yüzlerce okul demek okuyor. Bunun içinde İngiltere sizin içinde daha uygun olacaktır. Okul sayısının az olması eğitimin kalitesini daha da artırmış dolayısıyla yüksek lisans yapmak bu ülkede biraz daha zordur

 

Tüm bu bilgiler doğrultusunda sizde İngiltere’de yüksek lisans programınızı ayarlayabilirsiniz.