İngiltere’de Lisans Eğitimi

İngiltere’de Lisans Eğitimi
3 Eylül 2020 09:25

İngiltere’de lisans eğitimi alma düşüncesinde olanlar için öncelikli olarak başvurularını üniversite kabul hizmeti sistemi olarak bilinen UCAS ile yapabileceklerini söyleyebiliriz. UCAS, uluslararası öğrencilerin İngiltere üniversite tercihlerinde kullanabileceği bir sistemdir. İngiltere, lisans eğimi almak için dünya üzerindeki en başarılı destinasyonlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Amerika’dan sonra en çok yabancı öğrenci alan ülke, kapılarını açtığı öğrencilere fırsatlarla dolu bir eğitim ve ileriye yönelik kariyer hayatı sunar. Sınırları içinde yer alan şehirlerin kimi sofistike hayatlar yansıtırken; kimi dünyanın en modern görünümü çizer. İngiltere, her zevke ve tarza uygun kentleriyle, öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda uluslararası akademik çevre edinebileceği bir ülkedir. Hatta araştırmalara göre, üniversite eğitimini İngiltere’de alan öğrencilerin yarısından çoğu mezun oldukları halde ülkede kalmayı tercih etmektedir.

 

İngiltere Lisans Eğitimi Süresi

İngiltere üniversite eğitim süreleri bölüm ve programlara göre değişiklik gösterir. Lisans eğitiminde uluslararası öğrenciler; seminer, konferans ve atölyelerden oluşan ve 3 yıllık bir eğitim alırlar. Fakat bazıları tercihe göre değiştirilebilme seçeneği ile öğrencilerin ilgilendikleri alanda uzmanlaşmalarını sağlar. İngiltere’de lisans eğitimi alan öğrenciler için eğitim süreleri bazı bölümlerde 4 yıl bazıları 2 yıl sürebilir. Örneğin mühendislik veya bilim dalları kapsamında olan bölümler 4 yıldır. İngiltere’de lisans eğitimleri Eylül sonu, Ekim başı başlar fakat, bazı kurumlarda bu tarih Ocak ve Şubat ayı olarak belirlenmiştir.

Lisans Eğitim Seçenekleri

İngiltere lisans eğitim seçenekleri, yan dal veya çift anadal programları olmak üzere ikiye ayrılır. Daha doğrusu eğitim sistemi, öğrencilerin zamanlarını verimli kullanabilmeleri adına düzenlenmiştir. öğrencilerin zamanını iki farklı programa da ayırmasını gerektirmektedir. İngiltere üniversite eğitiminde sunduğu şartlarla, lisans öğrencilerinin mezun olduktan sonra çok daha geniş kariyer seçeneklerine sahip olmalarını sağlıyor. İngiltere’de kısa süre lisans eğitimleri, Yüksek Eğitim Sertifikası (CertHE) ve Yüksek Eğitim Diploması (DipHE) olmak üzere ikiye ayrılır. Yüksek eğitim sertifikası 1, yüksek eğitim diploması ise 2 yıl sürer.

İngiltere Lisans Eğitim Sistemi

İngiltere üniversite eğitimi, dünya standartları üzerinde bir sistemdir. Üniversite eğitimlerini İngiltere’de tamamlamayı düşünen öğrenciler için, mezuniyet sonrasında karşılarına çıkacak kariyer fırsatlarını küresel olarak değerlendirebilme fırsatı yakalarlar. Öncelikle İngiltere’de lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler, lise hayatları boyunca notlarına oldukça özen göstermelidir. İngiltere üniversiteleri, uluslararası öğrenci alımları konusunda diğer ülkelere nazaran çok daha titiz davranır. Dolayısıyla, lise eğitiminiz boyunca ders notlarınızı çok yüksek tutmalı ve transkriptinizi mümkün olduğunda kabartmalısınız. Ayrıca İngiltere eğitim sistemi, ülkemizden farklı olduğu için her öğrencinin akademik yeterlilikleri, İngiltere’de üniversite okumaya elverişli olmaz. Bu nedenle lisans başvurularında, öğrencilerin mezun olduğu liseye ve not ortalamalarına bakılır. Bu sebepten, uluslararası öğrenciler, akademik hazırlık programı olarak bilinen dil becerilerini arttırma amacıyla ”foundation” olarak bilinen hazırlık programına katılırlar. İngiltere üniversiteleri, oluşturduğu bu sistem ile lisans hayatına başlayan yabancı uyruklu öğrencilerin mezuniyet döneminde çok daha donanımlı bireyler olmalarını hedefler.

İngiltere’de lisans eğitimi almayı düşünüyorsanız, iletişim formumuzu doldurarak en kısa sürede size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/ingilterede-lisans-egitimi/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : [email protected]