İngiltere’de 23 bin potansiyel terörist tespit edildi

İngiltere’de 23 bin potansiyel terörist tespit edildi
28 Mayıs 2017 09:29

İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesi, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, İngiliz istihbarat servisleri çalışanlarının İngiltere’de 23 bin ‘aşırıcılık yanlısı cihatçının’ yaşadığını tahmin ettiklerini yazdı.

 

 

 

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, gazeteye konuşan İngiliz hükümetinden bir kaynak, ‘muhtemel tehdit’ olarak değerlendirilen yaklaşık 3 bin kişinin soruşturma altında olduğunu ya da istihbarat ve polis teşkilatları tarafından yürütülen toplam 500 operasyon çerçevesinde takibe alındıklarını aktardı.

Haberde, önceki raporlarda adları geçen daha 20 bin kişininse potansiyel saldırganlar olarak ‘bakiye risk’ oluşturduğu belirtildi.

Haberde ayrıca Manchester’da düzenlenen terör saldırısında 12’si çocuk 22 kişinin ölümüne ve yüzün üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan intihar bombacısı Salman Abedi’nin eskiden takip edilen 20 bin kişinin arasında yer aldığı bildirildi.

Bir gün sonra IŞİD’in üstlendiği Manchester saldırısı, İngiltere’de 2 ay içinde gerçekleştirilen ikinci büyük saldırı oldu.

 

 

SALDIRGAN OTOMOBİLİ YAYALARIN ÜZERİNE SÜRMÜŞTÜ

 

 

Londra’da 22 Mart’ta, ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, 52 yaşındaki Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kullandığı aracı, Westminster Köprüsü’nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu’nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Araçtan çıkarak parlamentonun bahçesine giren saldırgan, burada görevli bir polisi bıçaklayarak öldürmüş, çevrede bulunan diğer güvenlik görevlileri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.