İngiliz İstihbaratı MI6’nın hedefi: Kayseri

İngiliz İstihbaratı MI6’nın hedefi: Kayseri
30 Temmuz 2020 11:43

Richard Moore… Kendisi İrlanda kökenli bir İngiliz ama doğum yeri şu an dünyanın en kritik çatışmaların sürdüğü ülke olan Libya…

 

Erdem Atay / Veryansıntv

 

Büyükbabası Londra’ya göre terörist kabul edilen İrlanda Kurtuluş Ordusu mensuplarından ve hayatını İngilizlerle savaşa harcamış birisi. Hatta İrlanda Cumhurbaşkanından madalya almış.

Ne hikmetse torunu İngiltere’nin istihbarat başkanı oldu.

Bu nedenle Türkiye’ye geldiğinde de “Kürtlerle ilgili çözüm sürecini tamamen destekliyoruz” demiş ve büyükbabasından örnek vermişti.

 

Moore, Türkiye’ye ilk 1989 yılında gelmiş. Yaşı 26’ymış.

Türkçe öğrenmek için geldiğini söylüyor.

1 sene sonra da çalışmaya başladığı Dışişleri Bakanlığında Ankara Büyükelçiliğinde göreve getiriliyor.

1990’da Ankara Büyükelçiliğinde basın ataşeliği görevinin ardından başarılı olmuş olacak ki, İstanbul Başkonsolosluğuna atanıyor. Görev aynı…

İki yıl çalışıyor. Hatta kızı İstanbul’da doğuyor.

 

Yıl oluyor 2014, Richard Moore için Türkiye serüveni bir kez daha başlıyor.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi oluyor.

2017’de de Türkiye’ye veda ediyor.

Moore ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı Politika Direktörlüğüne atanıyor.

 

Richard Moore, Türkiye’de ismi bilinen nadir büyükelçilerdendi, çünkü bizim basınımız kendisine hayrandı. Sevgili basınımız için onu Türk halkına tanıtmak bir görev olmuştu.

İyi bir tivitır kullanıcısı olan Moore, çok değerli Türk basınımıza göre çok zeki, hazır cevap, esprili ve büyük Türk dostuydu. Sosyal medyadan İngiltere’ye lanet okuyanlara şaka yollu yanıt veriyor, herkesin sempatisini kazanmayı başarıyordu.

Ee futbolla yatıp kalkan bir millet olduğumuzu bilen Moore bir de takım tutmalıydı. Siyah beyaza, yani Beşiktaş’a gönül verdi!

Her Beşiktaş maçında açıklama yapıyor, kulübü ziyaret ediyor, futbolcularının isimlerini sayıyor, stada gidiyor, formayı giyiyor, kartal pençesi hareketini yapıyor… Ödülü de kapıyor, Beşiktaş Kongre Üyesi oluveriyor.

Böyle olunca da herkes bu büyükelçiye “bayılıyor”.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın