İngiliz gazeteleri müdahale planına dair grafikler yayınladı

İngiliz gazeteleri müdahale planına dair grafikler yayınladı
28 Ağustos 2013 17:51

 

İngiliz gazeteleri Suriye’ye askeri müdahalenin yarın geceden sonra her an yapılabileceğine dikkat çekerken ABD ve İngiliz kurmayların  hazırladığı hava saldırılarıyla ilgili askeri planları şemalarla yayımladılar.

 

 

The Independent gazetesi askeri müdahale için kolları sıvayan ve yarın İngiliz parlamentosunu bu konuda oylamaya çağıran Muhafazakar Parti’li İngiltere Başbakan’ı David Cameron’u  manşet haberinde “Tony Blair’in Varisi” diye tanıtırken İngiltere’nin BM güvenlik Konseyi’nden onay bekleyeceğine ilişkin bir işaret olmadığına dikkat çekti.

 

Irak Savaşı’nda Tony Blair’in yaptığı gibi  askeri müdahaleye kimyasal silahları koz olarak  savunan David Cameron’un savaş çağırılarına İngiliz halkının karşı geldiğini yaptığı kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını yayınlayarak karşı çıkan The Sun, yayınladığı savaş planında Suriye’de vurulacak hedef leri sergilerken  Türkiye’den uçacak uçaklara da şemada yer verdi. Norfolk’daki İngiliz Kraliyet Havaüssü’nden Tornado GR4’lerin Storm Shadow füzeleriyle oparasyona katılabileceğini bildirdi.

 

Downing Street’ten verilen bilgilere göre Barack Obama ve David Cameron’un 40 dakika telefonla konuşarak askeri müdahale üzerine konuştular. Askeri müdahaleye henüz karar verilmemesine rağmen İngiliz ve Amerikan kurmayların hedeflerle ilgili planlarını yaptıkları öğrenildi. Birçok İngiliz gazetesi askeri müdahalenin hafta sonunda yapılacağını ileri sürdüler.