İngiliz ajanı KGB mi öldürdü?!

İngiliz ajanı KGB mi öldürdü?!
13 Kasım 2019 11:04

Gazeteci Burhan Ayeri intihar etitği iddia edilen James Gustaf Edward Le Mesurier’in KGB tarafından öldürüldüğünü iddia ve ima eden satırları bugün köşesinden böyle kaleme aldı:

 

 

İstanbul tarih boyunca gizli servislerin cirit attığı yer. Hatta casusların en ünlüsü Kım Philby’nin uzun süre bu kentte yaşadığı bilinir. Beyoğlu’ndaki evi hâlâ bütün haşmetiyle duruyor. Sonunda Sovyetler Birliği’ne iltica etti. Yani, başında bulunduğu İngiliz gizli servisini sattı. Ölene kadar Moskova’da yaşadı.

 

İki Almanya birleşmeden önce “casus ve teknoloji takasları”  öncelikle Berlin ve İstanbul’da yapılırdı. Hele 2. Dünya Savaşı yıllarında mega kentimizin durumuyla ilgili pek çok kayıt vardır. Sayısız kitap da yazılmıştır.

Zeytinburnu’ndan Beyoğlu’na

Dikkat ettinizse son bir kaç gün içinde iki cinayet daha işlendi. Biri Türk kökenli sözde işadamı öldürüldü. Bu Uygur Türk’ünü katledenler geldikleri arabayla kaçtılar. Tipik bir KGB cinayeti. Büyük olasılıkla yine siyasi. Kesinlikle rejim muhalifi. Katledildiği yer, her zaman olduğu gibi Zeytinburnu.

 

Basit değil

MI6 halen dünyanın en önemli servislerinden. Bunun İstanbul’daki isimlerinden birinin ölümü “basite indirgenerek” kapatılmaya çalışılıyor.

İngiltere’nin sırf Suriye için teşkilatlandırdığı “Beyaz Baretliler”in liderinin intiharına inanmak mümkün mü?

 

İpuçları karışık

Emekli Yarbay, 2,5 katlı evinin tepesinden atlayıp intihar ediyor (!).. İlk incelemelerdeki tespitlere iyi bakın:

*Vücudunda pek çok kırık kemik.

*Yüzünde ve vücudunda sayısız kesik.

Bu kadar hasarın bu kadar yükseklikten atlama veya atılmayla oluşacağına kim inanır?..

Kesinlikle yine KGB çalışması. Emekli bir İngiliz istihbarat subayının şu anda yaşadığı yere iyi bakın. Halbuki ülkemize yerleşen diğer vatandaşları ya Fethiye, ya da onun komşusu Çalırlar‘ı tercih etmekteler. Karışık işlere bulaşanlar ise eski Pera’yı çalışma alanı yapıyorlar. Gerisini külahıma anlatsınlar.

 

 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/adam-ajan-evi-istasyon-53884yy.htm