İnfaz paketine öneri: Cezaevindeki çocukların kardeşleri de aile görüşünden yararlansın

İnfaz paketine öneri: Cezaevindeki çocukların kardeşleri de aile görüşünden yararlansın
15 Kasım 2019 13:01

Cezaevlerinde 286 bin civarında hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Bunlardan 11 bin civarı kadın hükümlü, 2.500 civarı tutuklu bulunan çocuk, 780 civarında da annesinin yanında kalan çocuk yer alıyor.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftci, çocukların kardeşlerinin de aile görüşünden yararlanmasına ilişkin önerinin de infaz paketinde de yer alacağını söyledi.

 
286 BİN CİVARINDA HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU

 

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na katılan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftci, cezaevi sayılarına ilişkin şöyle dedi:

“286 bin civarında hükümlü ve tutuklumuz bulunmaktadır. Bunlardan 45 bin civarında tutuklu, diğerleri de hükümlü vasfındadır. 36 bin civarında hüküm özü var. Hüküm özleri de hükümlülerle artık bir ceza almış, henüz kesinleşmemiş ama yargılaması tamamlanmış ve ceza aldığı için hükümlü statüsünde saydığımız için şu anda tutukluluk durumu devam eden 47 bin civarında tutuklu bulunmaktadır. Bunlardan 3.500 -3.600 civarında suç örgütünden kalanlar var, 38 bin civarında da terörden kalanlar bulunmaktadır.

 
“2.500 CİVARINDA DA ÇOCUK”

 

 

11 bin civarında da kadın hükümlü ve tutuklu, 2.500 civarında da çocuk statüsünde kişi bulunmaktadır.

 
“780 CİVARINDA DA ANNESİNİN YANINDA KALAN ÇOCUK”

 

 

Yine, 780 civarında da annesinin yanında kalan çocuk sayımız bulunmaktadır. Bunun yanında, 67 bin civarında toplam kurumlarımızda görev yapan personel sayımız bulunmaktadır.

 
ALIM SÜRECİNDE 7 BİN CİVARINDA PERSONEL

 

 

Alım süreci devam eden 7 bin civarında personelimiz var yaklaşık, onlar da göreve başladığı zaman personel sayımız 75 bin civarında olması beklenmektedir.

 
“KALABALIKTAN KAYNAKLI BİRTAKIM SIKINTILARIMIZ TABİİ Kİ VAR”

 

 

Biraz kapasitenin üzerinde mevcutlarımız fazla, kalabalıktan kaynaklı birtakım sıkıntılarımız tabii ki var ama hani bunun dışında münferit yaşanan olaylar dışında asla kötü muamele ve işkence olamaz. Münferiden yaşanan bir durum olduğu zaman da biz bunun gereğini yerine getiriyoruz.”

 
İNFAZ PAKETİNE ÖNERİ

 

 

Sincan kampüs ziyaretinde, Komisyon raporunda da belirtilen önerilere dikkat çeken Çiftci, “Çocukların kardeşlerinin de aile görüşünden yararlanmasına ilişkin önerisi vardı. Bu infaz paketinde de yer alacak. İnfaz paketinde cezaevinde kalan hükümlü, tutuklular eşleriyle eş görüşü yapıyorlar, çocuklar ise anne babalarıyla aile görüşü yapabiliyorlar. Evet, yirmi dört saate kadar cezaevine kalma imkânı. Bundan sadece anne –baba yararlanıyor şu anki mevzuata göre ama bundan çocuk hükümlü, tutuklunun kardeşi de anne babasıyla birlikte gelen kardeşi de yararlanması maksadıyla infaz paketine önerimiz oldu, kabul gördü. İnşallah bu paketle birlikte…” dedi.