İnce’yi destekleyen delegeler imza toplamaya başladı!

İnce’yi destekleyen delegeler imza toplamaya başladı!
5 Temmuz 2018 10:32

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi destekleyen delegelerin olağanüstü kurultay için imza topladığı öğrenildi. İnce’ye ilk destek Sakarya ve Konya’dan geldi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştuğu yemekte ‘Genel başkanlığı bana bırakın, onursal başkanlığı alın’ önerisi getiren ve “Ben imza toplamayacağım ama hayır derse, örgüt kendisi çözecektir bu işi” diyen İnce’ye parti yönetimi olumsuz yanıt verdi.

 

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın aktardığına göre, bunun üzerine İnce’yi destekleyen parti delegeleri, olağanüstü kurultayın toplanması ve İnce’nin genel başkan adayı olması için imza toplamaya başladı.

İnce’yi destekleyen delegelerin, ‘kurultay delegesi olarak bir an önce olağanüstü kurultayın toplanması ve İnce’nin genel başkan adayı olarak önerildiğine’ ilişkin ıslak imzalı taahhüt topladığı belirtildi.

 

‘KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DAHA YAPILACAK’

 

Bu taahütlerin, CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultay toplanması için yeterli olan delege sayısının salt çoğunluğu aşması halinde İnce’ye gönderileceği ve İnce’nin imzaları aldıktan sonra Kılıçdaroğlu’na bir kez daha çekilmesi yönünde çağrı yapacağı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun bu öneriyi reddetmesi halinde İnce’nin imzaları notere ve CHP Genel Merkezi’ne sunarak olağanüstü kurultay için düğmeye basacağı kaydedildi.

İnce’ye ilk imza Sakarya ve Konya örgütünden geldi.

 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/muharrem-incenin-ekibi-imza-topluyor-40886735