İnce’ye İstanbul’dan ilk imza veren delege disipline sevk edildi

İnce’ye İstanbul’dan ilk imza veren delege disipline sevk edildi
6 Eylül 2018 08:15

CHP’li muhalifler tarafından olağanüstü kongre talebiyle başlatılan imza kampanyasında İstanbul’dan ilk imzayı veren Bağcılar İlçesi Kurultay Delegesi Şerif Barışan disipline sevk edildi.

 

 

 

24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan olağanüstü kurultay tartışmları sürerken, başta İstanbul ve Anadolu illerinde kurultay delegesi olan 23 delegeyle beraber Muharrem İnce’ye destek açıklaması yayınlayarak, imza sürecinin başlatılmasına destek veren Şerif Barışan konuşması çarpıtılarak disiplin kuruluna sevk edildi.

 

WhatsApp_Image_2018-09-05_at_13.26.39

 

Şerif Barışan yaptığı açıklama:

 

“30 yıllık partili biri olarak parti içi demokrasinin bu kadar yerler altına alındığı, kayırmacılığın, adaletsizliğin, hukuksuzluğun bu denli alenen yaşandığı başka bir döneme tanık olmadım. Bizim sol duyarlılığına, ilerici kimliğine inanarak seçtiğimiz sayın il başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ekibi demokratik tercihlerini kendi tercihlerinden yana kullanmayanlardan intikam alma çabaları içindedir. Partinin ciddi anlamda ayrışma ve motivasyon düşüklüğü yaşadığı bu süreçte birlik ve beraberlik içinde sağlıklı çalışma koşullarını örgütleyebilmek yerine, antidemokratik yöntemlerle partinin emekçilerini partiden atma çabaları yazıklar olsun dedirtiyor. Partide kurulan korku düzeni ile mi ülkeye özgürlük gelecek? Bu yaşanılanlara tanık olunca sayın Muharrem İnce konusunda ne kadar doğru bir tavır aldığımızı bir kez daha görmüş olduk.”

 

Başlatılan bu disiplin sürecinin çalışmasının Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez tarafından yapıldığı iddaa edildi.

 

CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez geçtiğimiz hafta da kendi yönetim kurulunda bulunan değişim yanlısı Murat Işık’ı toplantı yapmadan, karar defteri dolaştırarak yöneticilerinden aldığı imza ile usulsüzce düşürmüştü.

 

Yaklaşan yerel seçim öncesi Bağcılar ilçe örgütünde ayrışma ve kutuplaşmanın derinleşeceği görülüyor.

 

 

Kaynak: Toplumsal Haber Merkezi