‘İnce’nin liderlik zamanı’

‘İnce’nin liderlik zamanı’
25 Ocak 2021 10:25

CHP’den bir parti doğuyor. Bunu, daha ilk zamanda, İnce’nin partileşme adımı olarak nitelendirmiştim. Gelişmeler o yönde hızlandı. Bir iki milletvekillerinin de partiye katılacağı giderek netlik kazanıyor. CHP içinde Kılıçdaroğlu yönetiminden memnun olmayan kesimler de var. Fakat onlar kurultayda liderlik hesabı yapıyorlar. Doğal ve normal.

 

Orhan Bursalı/ Cumhuriyet

 

Bütün bunlara bakarak, “Kılıçdaroğlu ‘keşke’ herkesi parti şemsiyesi altında tutabilse” diyenler var. İyi niyeti paylaşmamak mümkün değil, ama artık “liderlik zamanı” gelmiş insanları, partiye lider olamadıklarında, orada tutmanın mümkün olmayacağı ve kendi partisini kurmaya yöneleceği de kesin bir siyasi olgudur.

Muharrem İnce, uzun zamandır “liderliği” gelmiş bir politikacıdır mesela. Onu başkan yapmazsanız, partide tutamazsınız; son 3-5 yıllık partideki siyasi kariyerini incelediğinizde bunu net görürsünüz. Kendi kendine veya kendini sevenlerce, “Şimdi değilse ne zaman” sorusunun yanıtı “Artık şimdi, bu an” olarak verilmiştir. Partiyi kurmamaları için çok olağandışı bir olay olmalı…