İnce’nin eğilim talebi ittifaka bağlı!

İnce’nin eğilim talebi ittifaka bağlı!
25 Kasım 2018 12:09

İstanbul’da eğilim yoklaması yapılması halinde belediye başkanlığına aday olacağım açıklayan CHP’li Muharrem İnce’nin bu talebinin İYİ Parti ile yapılan ‘İttifak görüşmelerine’ bağlı olduğu öğrenildi.

 

Başak Kaya / Sözcü

 

CHP yönetimi, İYİ Parti ile yapılan görüşmelerin ay sonuna kadar tamamlanmasını bekliyor. Parti kaynaklarına göre, bu birlikteliğin sağlandığı yerlerde “Eğilim yoklaması” yapılmayacak. Üç büyük il için adayların henüz netleşmediği CHP’de, İYİ Parti ile yapılacak ittifakın Ankara, İzmir ve İstanbul’da olması bekleniyor. Bu durumda bu 3 ilde eğilim yoklaması yapılmayacak.
ŞİMDİLİK 3 İL 15 İLÇE
CHP’de aday belirleme yöntemi olarak benimsenen eğilim yoklamasının ilk olarak 2 Aralık’ta, Sinop, Bilecik ve Çanakkale ile 15 ilçede yapılmaI
sma karar verildi. Ancak bu seçim bölgelerine yenilerinin de eklenebileceği belirtildi. Bu konu da İYİ Parti’yle yapılacak görüşmelere göre şekillenecek.

 

Eğilim yoklaması uygulanacak seçim bölgelerinde İYİ Parti’yle herhangi bir işbirliği yapılmayacağı da ifade ediliyor. Eğilim yoklamasından birinci çıkan adayların ismi doğrudan Parti Medisi’nin (PM) onayına sunulacak. Buna göre 2 Aralık’ta Çanakkale, Sinop ve Bilecik’te yapüacak eğilim yoklamalarından çıkan adaylar, 5 Aralık ya da 6 Aralık’ta gerçekleştirilmesi beklenen ilk PM toplantısında onaya sunulacak.

 

5a0737fb024f40ff