İnce’den vicdan hareketi!

İnce’den vicdan hareketi!
12 Temmuz 2018 13:20

Partideki muhalif isimleri toplayan İnce, ‘Vicdan Hareketi’ ile vatandaştan destek isteyecek

 

 

CHP’de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran’da partisinden yüzde 8 daha fazla oy alması ve Genel Başkanlığa talip olmasının ardından başlayan karışıklık sürüyor.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’na “Onursal Başkan ol, genel başkanlığı bana bırak” teklifinde bulunan ancak bu olumsuz cevap alan İnce, partinin Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) Olağanüstü Kurultay yönünde karar çıkmaması üzerine yeni bir atağa hazırlanıyor. İnce, Kılıçdaroğlu’na muhalif isimlerle yola çıkarak ‘vicdan hareketi’ başlatıp vatandaştan yardım isteyecek. Olağanüstü kurultayın toplanması için imza toplama kampanyası başlatma kararı alan İnce’yi destekleyen bir Parti Meclisi üyesinin verdiği bilgilere göre, İnce önümüzdeki günlerde seçim sürecinde yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşacak ve başlatacağı vicdan hareketi ile CHP yönetimini vatandaşa şikayet edip, baskı yaparak kurultay kararı aldırmaya zorlayacak.

 

 

ÖZEL MANİFESTO

 

 

İnce’nin, Kemal Kılıçaroğlu’nun karşısına çıkmayacağını açıklamasına karşın neden daha sonra geri adım atarak ‘Örgüt işini bilir’ dediğini, niye imza hareketine destek verdiğini ayrıntılarıyla anlatacağı vicdan hareketinin detayları belli oldu. Yeni Asır’ın ulaştığı detaylara göre İnce’nin açıklayacağı manifestonun metnini hazırladığı ve bazı PM üyeleri ile birlikte bu manifestoyu açıklayacağı öğrenildi.

 

 

YALNIZ BIRAKMIŞLAR

 

 

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, vatandaşların karşısına çıkarak 24 Haziran seçim akşamı niçin açıklama yapmadığını, seçim kampanyasını nasıl götürdüğünü, Genel Merkez’in kampanya sürecinde ona yeterli desteği vermediğini ve bu nedenle yalnız kaldığını vatandaşa tek tek anlatacak.

 

 

İMZA TOPLANACAK

 

 

Seçimi kaybeden CHP’de başlayan Olağanüstü Kurultay toplanması ve Genel Başkan değişimi taleplerini dile getiren İnce taraftarlarının bugün başlatacakları noter tasdikli imza toplama hareketinde 4-5 PM üyesinin de İnce’ye aktif destek verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu tarafından dışlanan ve 24 Haziran seçimlerinde de parti sıralarında yer alamayan eski bazı vekillerin de ‘vicdan harekatı’ içinde oldukları ve İnce’ye destek verdikleri kaydedildi.

Bu arada Kılıçdaroğlu cephesi de İnce’ye karşı çalışmalarını sürdürüyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle örgüte İnce’den uzak durmaları ve başlatılacak kampanyalara destek verilmemesi konusunda tüm örgütün uyarıldığı belirtiliyor.

 

 

HESAPLAŞMA GÜNÜ

 

 

Pek çok il yönetimi ve kurultay delegelerinden gelen kurultay çağrılarının ardından, Muharrem İnce bugün akşam katılacağı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunacak. Parti içindeki muhaliflerin de İnce’nin bu programda yapacağı çağrı ile birlikte harekete geçmesi bekleniyor.

Kulislerde en kritik illerin İstanbul, Ankara ve İzmir olduğu belirtilirken, Muharrem İnce’nin Ankara’da delege ağırlığını büyük ölçüde sağladığı da gelen bilgiler arasında.