İnce’den parlamenter sistem mesajı!

İnce’den parlamenter sistem mesajı!
9 Haziran 2018 22:16

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce NTV’de “Liderlerle Seçime Özel” programında Ahmet Arpat’ın sorularını yanıtladı.

 

 

 

İnce parlamenter sisteme dönüş konusunda şunları söyledi:


“Bakanların etkinlikleri vardı. Bakanların bir yetkisi yok. Yargıyı tarafsız ve bağımsız hale getirmek lazım. Önce hukuku sağlayacağız. Yasama, yürütme, yargı arasında kalın bir çizgi çizilmesi lazım. Çökertilmiş olan kurumlar var. Ben iki yıl dedim değişim için. Yeni sisteme geçiş için AK Parti de iki yıl demişti, erken seçim olmadan önce. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek, ekonomiyi canlandırmak için yetkilerimi kullanacağım. Toplumu özgürleştirmek için kullanacağım.

 

Cumhuriyetin geleneği olan Çankaya Köşkü’nde oturacağım. Geleneklerimizi terk etme bize özgü sadece. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olmak için rozetimi çıkardım. 20 ila 25 arasında bakanlık olacak. Değişecek bakanlıklar olacak. Girişimcilik ve gençlerle ilgili bakanlık olacak. Halk Bankası yüzde 80 kobilere, Ziraat Bankası çiftçilere kredi verecek. Devletin yapılanması ile ilgili ekibim ciddi şekilde çalışıyor. Kalite ve girişimcilik kelimeleri çok sık duyacaksınız. Ben gençlerin girişimcilik ruhuna inanıyorum. AR-GE ve sermaye desteği verebilirsek ülkeyi uçururuz.

3 cumhurbaşkanı yardımcısı diye düşünüyorum. Çok sıkışırsak da 4 olur. Ben restorasyon sürecinin iki yıl süreceğini düşünüyorum. Bu süreci tamamlayan birisi olmak isterim. Bunu sağlayan bir cumhurbaşkanı olarak tercihimi yaparım. Cumhurbaşkanı olarak mı kalmak istiyorum yoksa başbakan mı sonra karar vereceğim.”