İnce’den İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos’a: Atatürk’ün İstanbul’dan Anadolu’ya çıkması gibi ben de bu yolu deneyeceğim!

İnce’den İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos’a: Atatürk’ün İstanbul’dan Anadolu’ya çıkması gibi ben de bu yolu deneyeceğim!
9 Ağustos 2020 08:05

CHP İrade Grubu kurucusu ve Ankara Kurultay delegesi Hakkı Aydos, Türkiye gündemine bomba gibi düşen Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili Halkın Habercisi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Geçtiğimiz Pazertesi günü Muharrem İnce ile telefonda konuştuğunu belirten Aydos, Halkın Habercisi’ne o görüşmenin detaylarını anlattı.

 

 

İşte Aydos’un Muharrem İnce ile yaptığı o görüşme:

 

 

“Pazartesi 11:41’de sayın Muharrem İnce’yle kısa sayılmayacak bir telefon görüşmesi yaptım.

 

Sayın İnce yeni parti kurma konusunda kimseyle görüşmediğini bu konudaki düşüncelerini de benimle paylaştığını ifade etti.

 

İnce görüşmemizde, CHP’nin içinde bulunduğu durumdan kurtulamayacağını, anketler yaptırdığını, Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Anadolu’ya çıkması gibi kendisinin de bu yolu deneyeceğini ifade etti.

 

Yeni yüzlerle yola devam edeceğini belirten Muharrem ince CHP’den ayrılacağını aktardı.

 

Ben de kendisine CHP’de mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek, Atatürkçü ve sol düşüncenin parti içerisindeki mücadelede başarılı olacağını ifade ettim.

 

İnce ise bu sözlerime karşılık, partinin tamamen ele geçirildiğini, CHP’de siyaset yapma imkanının kalmadığını ve tüm yolların tıkandığını, bundan sonra bunun mümkün olmadığını ifade etti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren iki insandan birinin İrade Grubu’nun PM adaylarına oy verdiğini, İrade Grubu Kurucusu olarak PM seçimlerinde yüzde 27 oy aldığımı, parti içerisinde demokrasi mücadelesinin yürütülebileceğini ifade ettim ancak Sayın İnce bana “CHP’de siyasi mücadele yapılabileceğini görmüyorum” dedi.

 

Ben de parti içi demokrasinin sağlanması, liyakat temelli bir anlayışın hakim olması ve CHP tüzüğünün değişmesi için İrade Grubu olarak verdiğimiz mücadeleye CHP içerisinde kalarak devam edeceğimizi belirterek kendisine başarılar diledim.”