İnce: Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak dediğimde nereden biliyorsun demişlerdi!

İnce: Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak dediğimde nereden biliyorsun demişlerdi!
23 Ekim 2020 10:02

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında bugün Kocaeli ve Sakarya’yı ziyaret etti.


“Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak dediğimde nereden biliyorsun demişlerdi”

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Sakarya’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İnce, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olur” dediğini hatırlatarak” Birileri de çıkıp ‘Muharrem İnce’yi MİT sorgulasın, nereden biliyor’ demişti. Görünen köy kılavuz istemez, dolar sekiz lirayı geçti. Üzülüyorum. Ekonomi dip yaptı. Asgari ücretli ayda üç çeyrek altına çalışıyor. Önceden düğünlerde tanımadığınız, uzaktaki insanlara çeyrek takarlardı. Şimdi, kardeşinin çocuğuna takarsın” diye konuştu.

“Gitar çalacaksın, milletin parasını çalmayacaksın”

Anadolu ziyaretlerine devam eden Muharrem İnce, Sakarya’nın en işlek caddelerinden Çark Caddesi’nde sokak müzisyenleriyle karşılaştı. İnce, “Ali Ayşe’yi seviyor” şarkısını söyleyen gençlere alkışlarıyla eşlik etti. Şarkıyı sonlandıran gençlere, “Gitar çalacaksın, milletin parasını çalmayacaksın. Hoşça kalın” dedi.

İnce’den KPSS açıklaması: Ülkenin gençlerinin emeğiyle alay ediyorlar

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Sakarya’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümetin eğitim politikasını eleştiren İnce, 18 yılda yedi bakan değiştiğine işaret ederek, “18 yılın sonunda çıkmış hâlâ diyorlar ki, reform yapacağız. Ne reformu yapıyorsun?” diye sordu.

İnce şöyle devam etti:

“İnsanlarda hâlâ sınav sorularının çalındığı şüphesi var. KPSS olsun, diğer sınavlarda olsun çocuklarımızın emeğine yazık oluyor. FETÖ döneminde olduğu gibi kimse sınavlara güvenmiyor. Yine bazı soruları iptal etmişler, bazı soruların cevaplarını değiştirmişler galiba. Ülkenin gençlerinin emeğiyle alay ediyorlar.”

Muharrem İnce, gençlerle saç modeli sohbeti yaptı

İnce, vatandaşla fotoğraf çektirip sohbet ederken, bir gence “bu saç modeli yeni mi çıktı” diye sordu. Makas işareti yapan genç, “hocam verelim mi size” diye sordu. İnce ise, “Senin saçların yanda yok benim üstte var. Benim saçlarım üstte yok yanda var. Ben de sana yanlardan vereyim o zaman” yanıtını verdi.

İnce’den Sakarya’dan Sivas’a geldiğini öğrendiği vatandaşa: Yorma kendini

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Sakarya’da engelli bir vatandaşla sohbet etti. “Nereye gidiyorsan haber” diyen yaşlı bir vatandaşın 4 Eylül’de Memleket Hareketi’ni başlattığı Sivas’a geldiğini öğrenen İnce, “yoruluyorsun böyle” yanıtını verdi. “Kars’a da Hakkari’ye de gelecektim” diye konuşmasına devam eden yaşlı vatandaşa İnce, “Yapma, yorma kendini” cevabını yineledi.

s1

s2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde memleket hareketi” programı kapsamında Kocaeli’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Usta gazeteci Bekir Coşkun’un cenaze töreninde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yan yana saf tutan İnce, CHP Genel Merkezi tarafından fotoğrafının sansürlenmesine teşekkür etti. İnce, “Asıl bölücünün kim olduğunu gösterdiler” dedi.

 

 

İnce, şöyle devam etti:

 

 

“Bir gazeteci arkadaşımız ‘CHP ve İYİ Parti’yi birileri karıştırmak mı istiyor’ diye sordu. ‘İYİ Parti için konuşmam şık olmaz dedim. CHP ile ilgi de, bir yetkili çıktı ben Atatürk demem, Gazi Mustafa Kemal derim dedi. Bunu kim söyletti. Kendisi söyledi. Azerbaycan konusunda çok çelişkili açıklamalar yapıldı. Kim söyledi bunu? Partinin yetkililer söyledi. İskambil kağıdıyla Tabipler Birliği’nde ekonomi düzeltildi. Bunları size birileri yaptırmadı ki… Siz kendi kendinize yaptınız. Bekir Coşkun ağabeyimizin cenazesine gittik. Sayın genel başkan ile yan yanayız. CHP’nin internet sitesinden fotoğraf yayımlıyorsun. Cumhurbaşkanı adayı olmuş, beş dönem milletvekilliği yapmış, gençlik kollarından beri hizmet etmiş adamın fotoğrafını kesiyorsun. Bunu sen yapıyorsun kendini sen tartıştırıyorsun. Fotoğrafta bile beni kesen acaba Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş mi? Kazanmamı istemiş mi? O fotoğrafı kesenlere teşekkür ediyorum. Partide bölücünün kim olduklarını gösterdiler.”

 

İnce, Kocaeli’nde yerel basınla buluştu: İktidar da Genel Merkez de medyaya baskı kuruyor, farkları yok

 

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Kocaeli’de yerel basın çalışanlarıyla bir yemekte buluştu.

İnce, Kocaeli’deki yerel basın çalışanları ve patronlarıyla yemek yerken, şu ifadelere yer verdi:

“İşin ilginci ne biliyor musunuz? İktidar yanlısı basın beni gösterdiği zaman ayağa kalkıyorlar. ‘İktidar seni verdi, CHP’yi parçalamak istiyorsun’ diyorlar. Peki bunu söyleyenlere ben de şunu söylüyorum. Halk TV, Tele1, KRT beni neden vermiyor? Ben de bana bölüyorsun diyenlere şunu soruyorum. 44 vilayet gezdik. Karış karış Türkiye’yi dolaşıyoruz. İsim veriyorum; Halk TV, Tele1, KRT beni neden veremiyorlar. CHP Genel Merkezi’nden mi korkuyorlar? Ne farkı var bu iktidarla bu muhalefetin? İktidar medyaya baskı kurmuş, sen de Genel merkez olarak medyaya baskı kurmuşsun. Senden para alamayacakları için korkuyorlar. Yöntem olarak birbirlerinden farkları yok.”

İnce’nin otobüsüne benzin desteği yaptılar

“Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Anadolu’yu dolaşan Muharrem İnce’nin otobüsüne Kocaeli’nde grup üyeleri tarafından benzin koyuldu.

Kocaeli Memleket Hareketi üyeleri adına Hamdi Kılıçoğlu yaptığı açıklamada, “Grup üyesi 15 arkadaşımız birleştik harekete katkımız olsun diye otobüsün deposunu dolduruyoruz” dedi.

İnce, torna tezgahının başına geçti

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, “Bin günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Kocaeli’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İnce, bir tornacı dükkanında tezgahın başına geçti. “Ben torna tesviye bölümü mezunuyum. Sonra fizik okudum” diyen İnce şöyle devam etti:

“Rahmetli babamın eski bir traktörü vardı. Hep arıza yaptığı için babam için benim en iyi olacağım iş tornacı olmamdı. Annemin de dişleri çok ağrırdı. Annem de diş hekimi olmamı isterdi. Beni gittiler Yalova’da Endüstri Meslek Lisesi’nin torna tesviye bölümüne yazdırdılar. Babam da bir dükkan aldı. Kardeşlerini alırsın yanına burada tornacı olursun dedi. Sonra beni sarmadı o iş. Üzerine fizik okudum. Tornacılık işi yattı.”

1 2 3 4 5 6 7

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11