İnce’den Erdoğan’a TÜSİAD çıkışı! ‘Yüksek perdeden tespit savurmak..’

İnce’den Erdoğan’a TÜSİAD çıkışı! ‘Yüksek perdeden tespit savurmak..’
17 Mayıs 2019 11:50

CHP’li Muharrem İnce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Erdoğan’ın TÜSİAD’a yönelik sözlerine tepki gösterdi. İnce, “Onlara yüksek perdeden tespit savurmak onların sorunlarını ortadan kaldırmıyor” dedi.

 

 

 

CHP’li Muharrem İnce, Twitter hesabı üzerinden yaptığı yazılı bir açıklama ile AKP’nin ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD’a yönelik sözlerine ilişkin açıklamada bulunan Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanı’nın başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının taleplerine bilindik söylemiyle karşılık vermesinin kendisi için de iş dünyası için de bir anlamı yoktur. Onlara yüksek perdeden tehdit savurmak, onların yaşamakta oldukları sorunları ortadan kaldırmıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

İşte Muharrem İnce’nin o açıklaması:

 

 

“Ekonomi büyük ölçüde karşılıklı güvene dayanır. Bütün kurallar bu güvenin oluşmasını amaçlar. Yaşamakta olduğumuz krizin çok sayıda nedeni olsa da en önemli nedeni iktidar eliyle var olan güven ortamının ve güvenin yok edilmiş olmasıdır.

Artık iş dünyasında iktidara olan güven sıfırlanmış durumda. Bir zamanlar “ya taraf olursunuz ya bertaraf olursunuz” tehdidine boyun eğenlerin dahi izlenen politikalara dayanacak gücü kalmamıştır.

Cumhurbaşkanı’nın başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının taleplerine bilindik söylemiyle karşılık vermesinin kendisi için de iş dünyası için de bir anlamı yoktur. Onlara yüksek perdeden tehdit savurmak, onların yaşamakta oldukları sorunları ortadan kaldırmıyor.

Herkes gibi iş dünyası da bu ülkede hukukun üstünlüğünü esas alan bir yönetim anlayışını, devlet kurumlarının ve kurallarının sağlıklı ve öngörülebilir biçimde işlemesini, dış politikada tutarlı politikaların izlenmesini vb. istiyor. Zaten bunların hayata geçirilmediği bir ülke temel hiçbir sorunu kalıcı bir biçimde çözemez.

Türkiye yaşanan ekonomik krizden artık günü kurtaran önlemlerle değil, mevcut yönetim sisteminin değişimi de içeren demokratik reformlarla çıkabilir. Sorun, sorunu var eden nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla çözülür. Türkiye, tek adam ve onun keyfi yönetiminden mutlaka en kısa zamanda kurtulmak durumundadır.”

 

D6wOAGrWsAAKg97