İnce, ‘Sizi Saray mı destekliyor?’ sorusuna böyle yanıt verdi!

İnce, ‘Sizi Saray mı destekliyor?’ sorusuna böyle yanıt verdi!
14 Ağustos 2020 10:50

Yeni parti kuracağı iddia edilen CHP’li Muharrem İnce beklenen açıklamayı yaptı. 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’tan “1000 Günde Memleket Hareketi”ni harekete geçireceklerini belirten İnce, CHP yönetimine de Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle eleştirilerde bulundu.

 

İnce konuşmasında şunları kaydetti:

 

 

“Sizi saray mı destekliyor?”, beni saray destekliyormuş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP’den kaç puan fazla aldı İnce? 8 puan. Bunu HDP, İYİ Parti, AKP, MHP’lilerden aldı. Erdoğan, AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. O oylar bana geldi. Ben AKP ve MHP’den oy alabilme ihtimali olan bir adamım. Sarayın beni desteklemesi mümkün değildir, mantıklı değildir. Bunu diyenler, CHP içindeki rant baronlarıdır. Kendi düzenleri bozulmasın diye bana atılan iftiralardır bunlar.

 

KURULTAYDAKİ OTURMA DÜZENİ
Kurultayda saygısızlık yapıldı, parti kuruyor. Biz çocuk muyuz arkadaşlar. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. Bütün bunlar içinde en takmadığım konu bu. Delegelerin yanında oturmak şereftir. Bu siyaseti bilmeyen insanların yorumu. Umrumda değil. Milletin gönlünde neredeyim o önemli. Örgüt buna çok kızdı mı, evet. Ben hiç takmadım.

İzmir’de bir genç kardeşim bana hakaret etmiş. Onu anlıyorum üzülmesin, gelip seni bulacağım, seninle endüstri 5.0’ı konuşacağız.

Gölgede kalanların gölgesi olmaz, güneşe çıkanların gölgesi olur. Biz 4 Eylül’de güneşe çıkacağız. İkinci büyük açıklamamı da Cumhuriyet Bayramı öncesi yapacağım.”