İnce: Saray yalakası kaşar gazetecilerle televizyona çıkmayacağım

İnce: Saray yalakası kaşar gazetecilerle televizyona çıkmayacağım
5 Haziran 2018 16:14

Cumhurbaşkanı olduğu takdirde ‘kaşar’ gazetecilerle televizyona çıkmayacağını söyleyen Muharrem İnce, “Ben o kaşar gazetecilerle konuşmayacağım bile” dedi.

 

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , Eryaman’da vatandaşlara seslendi. Dindar nesile değil, kindar nesile itirazı olduğunu söyleyen İnce, “Kadınların iş gücüne katılım oranını arttıracağız. ‘Nasıl yapacaksın?’ diyor. Her mahalleye bir kreş açacağız. Çocuk kreşe, kadın işe. Her semte bir bakım evi açacağız. Çocuklarımızı iki yıl içerisinde bu ülkede hiçbir çocuk tarikat yurtlarına muhtaç kalmayacak.

 

 

“Kaşar gazetecilerle konuşmayacağım”

 

 

Cumhurbaşkanı kavga etmeyecek, televizyonlara çıkacak ve gençlerle tartışacak. Kaşar gazetecilerle konuşmayacağım bile. Bugün o sarayın yalakası kaşar gazeteciler var ya, Cumhurbaşkanı olduğumda beni ilk ziyaret eden o kaşarlar olacak ama televizyonlara onlarla çıkmayacağım. Televizyonlara ailesinin şartlarından dolayı okuyamamış sanayi sitesindeki çırak, kalfa çocuklarla, atanamamış gariban ailelerin öğretmen çocuklarıyla çıkacağım. Onlara; ‘özgürce sorularınızı sorun’ diyeceğim. Cumhurbaşkanı abi olacak gençlere.

 

 

“Passolig’i hemen kaldıracağız”

 

 

Passolig’i hemen kaldıracağız. Son günlerde sıkıştıklarını görünce iftiralara başladılar. İnce TİKA’yı kapatacakmış. Hiçbir yerde TİKA’dan bahsetmedim. Generalin iftara katılmasına karşıymışım. Benim karşı olduğum şey beni eleştirirken resmi üniforma ile generalin alkış yapması. Fabrikaları kapatacakmışım. Yalandan kim ölmüş. Erdoğan 16 yılda 500 kişinin çalıştığı bir tane fabrika yaptın mı? Köprüleri yıkacakmışım. Bence kafayı kırmış bunlar. Bunlar yakında ince hastalığa tutulacaklar. İmam Hatipleri kapatacak diyor. Bir baba çocukları arasında ayrım yapar mı?

 

 

“İmam Hatipliler bu memleketin evladıdır”

 

 

İmam Hatipliler bu memleketin evladıdır. İmam Hatiplerde 3 sene öğretmenlik yaptım. Vicdansızlar, sorun bakın o öğrencilerime kötü davrandım mı? Erdoğan, ben sana benzemem. Benim yetişme tarzımda insan ayrımım yok. Ama sen Alevileri sevmiyorsun. Ama ben seviyorum. Çünkü insanları seviyorum. Erdoğan; sen Kürtleri sevmiyorsun ama ben seviyorum. Hiç kimse arasında ayrım yapmıyorum. İmam Hatipleri neden kapatayım” diye konuştu.

 

 

“Yorgun bir Cumhurbaşkanı var”

 

 

Türkiye’nin önünde büyük sorunlar olduğunu kaydeden İnce, “Ekonomi alarm veriyor, kamyon duvara çarpmak üzere. Büyük sorunlar yorgun adamlarla çözülmez, büyük sorunlar cesaretle, yeni bir ruhla, heyecanla çözülür. Yorgun bir Cumhurbaşkanı var. Şimdi onu değiştirelim yeni birini getirelim. Bugün Ankara’da prova yapıyoruz. Büyük Ankara Mitinginin provasını yapıyoruz. Mitinge bir milyon kişi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“Camide siyaset olmaz”

 

 

İnce, konuşması sırasında Eryaman Camii’den kendisine seslenip el sallayanlara, “Camide siyaset olmaz gelin buraya” dedi.

 

 

İnce: Söylediğimin arkasındayım

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , Eryaman’daki mitinginin ardından bir benzin istasyonunda mola verdi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan İnce, “Başlarken bu iş ikinci tura kalır ikinci turda yarışırız diyordum. Şimdi aynı noktada değilim. 4 Mayıs’tan bugüne 1 ay oldu. Bugün 1. turda da bu işin olabileceğini o değişim ruhunu o dip dalganın günden güne geliştiğinin farkındayım. Bu olacak. Bir yeniliğe ihtiyaç var. Büyük sorunlar yorgun insanlarla çözülmez. Büyük sorunlar diri hareketlerle çözülür. Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunları yeni yüzlerle çözülür. Yeni umutlarla çözülür. Bu ruhu görüyorum bu bana büyük enerji veriyor. Benim vitamin hapları da bunlar zaten” diye konuştu.

 

 

“FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyorlar”

 

 

CEO telefonlarının dinlendiği yönündeki imalarının sorulması üzerine İnce, “Yüzde yüz dinliyorlar. Eski alışkanlıklar. FETÖ ile ortak olduğu günlerde beraber dinliyorlardı şimdi yalnız dinliyor” ifadelerini kullandı.

Parlamenter sisteme geçiş için 2 yıllık süre ifadesinin rahatsızlık oluşturduğunun hatırlatılması üzerine İnce, “Restorasyon süreci o kadar sürebilir. Bakalım kısaltmaya çalışırız ama 2 yıldan önce olacağını pek sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Bana göre 120 klasör Erdoğan’a göre 85 klasör”

Adalet Bakanlığında CHP’li heyetin Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili belgeleri incelediğinin ve kendisine bir rapor gelip gelmediğinin sorulması üzerine İnce, şöyle konuştu:

“Hayır daha henüz rapor gelmedi. Bana göre 120 klasör Erdoğan’a göre 85 klasör. Onu öyle 2 saatte inceleyebileceklerini sanmıyorum. Ama söylediğimin arkasındayım. İade talebi usulüne uygun değil.”