‘İnce, ön seçim olursa İstanbul adaylığına sıcak bakıyor’

‘İnce, ön seçim olursa İstanbul adaylığına sıcak bakıyor’
22 Ekim 2018 12:02

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ön seçim olması durumunda İstanbul’da adaylığa sıcak baktığı iddia edildi.

 

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre aday adaylığı başvurularının 26 Ekim’e uzatılmasına karşın 24 Ekim’de yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında ilk adayların belirlenmesi bekleniyor. Kulislerde yola devam etme eğilimi öne çıkan bazı CHP’li belediye başkanlarının isimlerinin de erkenden açıklanabileceği kaydediliyor.

 

 

Parti Meclisi toplantısında yaklaşık 200 adayın belirleneceği konuşulurken, söz konusu adayların daha çok ilçe belediyeleri ve üzerinde tam mutabakat sağlanan isimlerden oluşacağı da vurgulanıyor.

 

 

Kulislerde özetle şunlar dillendiriliyor:

 

İstanbul için CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve Gürsel Tekin uzun süredir sahada çalışma yapan isimlerin başında gelirken, Aykut Erdoğdu, Engin Altay, Mahmut Tanal gibi isimler de konuşuluyor. CHP’nin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin de ön seçim olması durumunda İstanbul’da adaylığa sıcak baktığı belirtiliyor. Öte yandan parti dışından ancak parti ilkeleriyle de çelişmeyen sürpriz bir adayın da çıkabileceği ifade ediliyor. İstanbul adayının kim olacağı sorusunun netleşmesi için anket ve eğilim yoklamalarının yapılacağı da konuşuluyor.