İnce ‘Mutfaktaki enflasyon yüzde 30′ dedi, ekonomiyi nasıl düzelteceğini açıkladı!

İnce ‘Mutfaktaki enflasyon yüzde 30′ dedi, ekonomiyi nasıl düzelteceğini açıkladı!
9 Haziran 2018 22:54

Muharrem İnce NTV canlı yayınında ekonomi vaatlerini açıkladı.

 

“Mutfakta enflasyon yüzde 30″ diyen İnce ekonomi konusundaki vaatlerini şöyle sıraladı:

 

“Sayın Erdoğan’a meydanlarda söylüyorum madem ekonomi bildiğini iddia ediyorsun gel bunu tartışalım. Arkadaşlarımın bir kısmı devlet memuru bir kısmı partide ayrıca bir ekibim de var onlarla da 6-7 senedir çalışıyoruz.

Telefonu aldınız 3 çeşit vergi ödüyorsunuz, konuşuyorsunuz 4 çeşit, şarj ederken 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Erdoğan diyor ki çocuk sayısı 3 olacak 5 olacak. Sana ne bu işlerden. Ama çocuk bezinde KDV… Sen çocuk sayısına karışacağına bezdeki KDV’yi düşür. Musluğu açtınız su kullanacaksınız, 5 çeşit vergi ödüyorsunuz.

En yüksek faiz veren ülkeler arasında ilk 4’tesiniz. Bu ülke başarılı olamaz. 2017 yılında 910 milyon kira ödemiş 548 milyon taşıt kirası ödemiş. Türkiye akıllıca yönetilmiyor. İlk nobel ekonomi ödülünü alan bir fizikçidir. O da daha sonra Türkiye’de danışmanlık yapmıştır.

MUTFAKTA ENFLASYON YÜZDE 30

Mutfaktaki enflasyon yüzde 30’larda, Türkiye’nin sanayisi verimsiz. Sanayideki yatırımların yüzde 1 yüksek teknoloji. Katma değer yüzde 3,5 15 olmadan zenginleşemezsiniz. Yeni bir zihniyete yeni bir anlayışa yeni bir isme ihtiyacıvar. Kıraathane öneren birine değil.

İnşaatla kalkınamazsınız. Dünyanın en büyük inşaatını Çinliler yapmış Batı bunu tamamlamış biz daha tamamlayamamışız. Endüstri 4.0 bunu anlatıyorum. Erdoğan gelirse bunu kaybediyoruz. 1000 yıl geriden gidiyor. İlaç üreten firmalar inşaata girdiler.

MB bağımsız olacak. Sabir kur gibi ilkel yöntemlere başvurmaycağız. Yatırımcının önünü açacağız. Yatırımcıya güven vereceğiz, AR-GE teşviki vereceğiz. 1980’de Güney Kore ile Türkiye milli geliri aynı.

Güney Kore batıyor. Devlet diyor ki 5 büyük şirkete siz birbirinizle değil dünyayla rekabet edeceksiniz. Bugün Güney Kore’nin milli geliri 30 bin dolar.

Kanal İstanbul’un hangi faydası var, tartışacak mıyız? Kanal İstanbul için yüzlerce köprüye ihtiyac var. Kahvehanede kek yiyeceğiz, tünel kazacağız bunlarla Türkiye büyümez, fabrikalar KOBİ’ler önceliktir.