İnce: Elimizde sihirli bir sayı var…

İnce: Elimizde sihirli bir sayı var…
21 Haziran 2018 12:12

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TÜSİAD’ı ziyaret etti. Türkiye’nin bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan İnce, “Elimizde sihirli bir sayı var, 29. Almanya’nın yaş ortalaması 40, İskandinav ülkelerinin 45. Türkiye’nin 29. Bu gençleri iyi eğitirsek sihirli sayı lehimize olur. İyi eğitemezsek başımıza bela olur” dedi.

 

 

Beraberindeki heyetle Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret eden İnce, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’le birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

‘İLK KEZ SOĞAN FİYATI DOLARI GEÇTİ’

 

İnce, bu seçimde Türkiye’nin ilkleri yaşadığını belirterek, ilk kez soğan fiyatının doları geçtiğini söyledi.

İnce, “Soğan kuru, dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyası ile dertleşmek de bir cumhurbaşkanı adayı olarak çok doğru bir iş olur” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomisinin kırılgan olduğunu ve ciddi problemlerinin bulunduğunu dile getiren İnce, bu problemleri çözmeye demokrasiden başlayacaklarını belirtti.

İnce, “Demokrasisi düzgün işlemeyen, hukuk devleti olmayan, mahkemeleri bağımsız olmayan bir Türkiye güven veremez. Yerli yatırımcıya da yabancı yatırımcıya da güven veremez” şeklinde konuştu.

 

 

‘HER BANKA GÖREVİNİ YAPMALI’

 

 

Türkiye’nin tek adamlık devrinden kurtulması, özgürleşmesi, demokratikleşmesi gerektiğini ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de telefonlar dinlenmemelidir. Bir yatırımcı, ‘Ben Türkiye’ye şunu yaparsam 3 ay sonra kurallar değişir mi’ dememelidir. Her banka görevini yapmalıdır. Ziraat Bankası çiftçilerle ilgilenmek yerine medya ile ilgilenmemelidir. Bütün bunları yeniden gözden geçirmeliyiz. Ziraat Bankası’nı, Halkbank’ı, Eximbank’ı, Kalkınma Bankası’nı yeniden yapılandırmalıyız. Umut olmalıyız, barışmalıyız, kucaklaşmalıyız. Türkiye’nin umutlarını tazelemeye, yenilemeye ve özgürleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin morale ihtiyacı var.”

Muharrem İnce, 16 yılda Türkiye’nin normalden uzaklaştığını belirterek, Türkiye’yi yeniden normalleştireceklerini, özgürleştireceklerini söyledi.

Türkiye’nin bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan İnce, bunu başarabileceklerini ifade etti.

 

‘TÜRKİYE’Yİ TOPYEKÜN AYAĞA KALDIRMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

 

İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Elimizde sihirli bir sayı var, 29. Almanya’nın yaş ortalaması 40, İskandinav ülkelerinin 45. Türkiye’nin 29. Bu bizim elimizdeki sihirli sayı. Ama bu gençleri iyi eğitirsek sihirli sayı lehimize olur. İyi eğitemezsek başımıza bela olur. Onun için yargısı, ekonomisi, eğitimi topyekün kalkınma. Tarıma dayalı sanayiden sanayideki yüzde 25’i atıl olan kesimini devreye sokmaktan, boş duran meralarımızdan, ekilmeyen tarım alanlarımızdan, kullanılmayan denizlerimizden hepsini Türkiye’yi topyekün ayağa kaldırmaya ihtiyacımız var. Bunu başaracağız. Bundan yana hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Adaylığı açıklandıktan sonra CHP rozetini çıkarttığını ve Türk bayrağı rozeti taktığını hatırlatarak, o günden bu yana herkesin cumhurbaşkanı adayı olarak çalıştığını söyleyen İnce, şöyle devam etti:

 

‘TÜSİAD TÜRKİYE’NİN ZENGİNLERİ, BİNAYI GÖRDÜM…’

 

“Allah’ın izni, milletin isteğiyle bu seçimi kazandığımda da gerek cumhurbaşkanı yardımcılarında, gerek Bakanlar Kurulu’nda bütün kesimleri kapsayacak, herkesi kucaklayacak şekilde kabineyi bu şekilde kuracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Partizanca değil, halkını dinleyen haklıyı bilen, haddini bilen, ayırmayan, kayırmayan, kamu mallarını savurmayan bir cumhurbaşkanı olacağım.”

İnce, 3 bin korumayla, 300 araçla gezmeyeceğini ve saraylarda yaşamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

“TÜSİAD Türkiye’nin zenginleri, binayı gördüm… İsteselerdi kaç tane saray yaparlardı ama geleneklerini korumuşlar. Anlatmak istediğim bu. Saraylar değil, bu geleneksel yapıyı korumak. Burada bir tarih var, bunu koruyabilmek. Anlatmak istediğim tam da bu. Bu, ülkeyi kalkındırır öbürü ise görgüsüzlüktür. Görgüsüz değil, geleneklerine sahip çıkan bir modernite, anlayışım budur.”

 

‘SOĞAN DOLARI GEÇMİŞSE KÖTÜ YÖNETİM, SAVURGANLIK, İSRAF VARDIR’

 

Bir muhabirin ‘seçimlerde manipülasyon olacak mı?’ sorusuna İnce, ‘Merak etmeyin hiçbir şey olmayacak’ cevabını verdi.

Soğan fiyatının neden arttığının sorulması üzerine İnce, “Soğan doları geçmişse kötü yönetim, savurganlık, israf vardır. Bilime aykırı işler vardır. Polisiye tedbirlerle dolar düşmez. ‘Emrediyorum faiz düşsün’ deyince, ideolojik saplantılarla faiz düşmez” sözleriyle karşılık verdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de, TÜSİAD olarak geleneklerinde var olan seçimler öncesi siyasi liderleri ve bu seçimlere özgü olarak cumhurbaşkanı adaylarını ağırladıkları son toplantılarını yaptıklarını belirterek, “Üyelerimizle beraber bu güzel istişareyi yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum” dedi.

 

BİLECİK: İNCE’YE YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUZ

 

Şu anki ana gündemlerinin, seçimler dolayısıyla tamamen siyasete odaklandığını aktaran Bilecik, şöyle konuştu:

“Toplum, sokak ve vatandaşlarda esas odaklanılan ve konuşulan nokta ekonominin ta kendisi. O bakımdan cumhurbaşkanı adaylarımızın da ana gündemlerinde doğal olarak ekonomi konuları konuşuluyor. Ekonomide yaşanan sıkıntıların özellikle de seçimlerden sonra getirilecek çözümleri, ekonomi politikaları, bizim de bugün İnce ile yapmak istediğimiz istişarelerin, ana konularının başında geliyor. Üyelerimizin danışacağı konular içinde sadece ekonomi yok. Yüksek demokratik standartları, hukukun üstünlüğü, dış ilişkiler, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi birçok konuda da sayın İnce’nin bizlerle istişare yapmasından memnuniyet duyacağız.”

Bilecik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün 21 Haziran, dünyanın en uzun günü. Bu uzun günü iyi kullanıp İnce ile uzun uzun keyifle sohbetlerimizi yapacağız. Bizim için de en uzun gün Türkiye adına muhtemelen 24 Haziran olacak. Yani seçimler… Seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın İnce’ye de diğer bütün adaylarda olduğu gibi yürekten başarılar diliyoruz. Türkiye’nin kutuplaşmasının sona erdiği, güzel iklimlerde ulaşabileceği günlerin bir an önce gelmesini canı gönülden diliyorum.”

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10