İnce’nin eğitim vaatleri!

İnce’nin eğitim vaatleri!
9 Haziran 2018 22:29

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce NTV canlı yayınında eğitim konusundaki vaatlerini açıkladı.

 

İnce şunları söyledi:

 

“Eğitimde uzlaşacağız. Bizim bir modelimiz var. Bu modelde uzlaşacağız. Eğitim sistemini bir kez değiştireceğiz. Bir senelik bir süreç gerektirecek. Herkesin çocuğu kendine özeldir ama hepsi bizim çocuklarımızdır. Sorusu çalınmayan sınav yok bu ülkede. Sandıktan oyu, sınavdan soruyu, hazineden parayı çaldılar. Bunu engelleyeceğiz. Adil bir sınav modeli oluşturacağız. O masadan nihai sonuç alınacak.

1- Sözleşmeli öğretmenlik olmaz. Mahkeme kararı var.

2-Mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat vardır. Zorunlu olarak yapılacaksa video kaydı yapılacak. Adil olacağız. Terör ve ekonominin panzehiridir bu.

 Büyükelçilerle buluştum. Finlandiya gibi bir eğitim modeli hayalim. Norveç meslek eğitimini en iyi çözen ülke. Dindar nesil yetiştirmek ailenin işi, devletin işi değildir. Kindar nesil istemem. YÖK’ü kaldıracağız. Profesöre rektörünü seçme hakkını vermemek ayıptır. Böyle bir ülkede kalkınma, verim, araştırma, yenilik olur mu? Emir-komuta ile üniversite olmaz. Burada her şey tartışılır. Köy okullarını yeniden açacağız. Okul saatlerinde öğrenci ve öğretmenlere ulaşım ücretsiz olacak. Yurt sorununu 2 yılda çözeceğiz. Tarikat yurtlarına mahkum olmayacaklar. 10 bin öğrenciyi -doktora öğrencisini- yurt dışına göndereceğiz.”