İnce: Deprem gerçeğini unutup ranta dayalı kararlar alıyorlar

İnce: Deprem gerçeğini unutup ranta dayalı kararlar alıyorlar
15 Ağustos 2013 17:54

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olduğunu söyledi.

 

 

İnce, buna rağmen, Türkiye’yi yönetenlerin bu gerçeği göz ardı edip, ranta dayalı kararlar aldığını anlatırken, “Depreme karşı önlem almamak ne kadar cinayetse, kentlerimizde ranta dayalı kararlar almak da o kadar cinayettir” dedi.

CHP’li İnce, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. İnce, 14 yıl önce, 17 Ağustos’un ilk saatlerinde İzmit, Adapazarı, Gölcük, Yalova ve İstanbul’da  binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Yüzyılın felaketinde deprem acısı yaşadık” dedi, İnce, şöyle devam etti:

“Dünyanın en etkin ve yıkıcı deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemiz, deprem gerçeğiyle yaşamak zorundadır. Ancak Türkiye’yi yönetenler bu gerçeği göz ardı edip, ranta dayalı kararlar almaktadır. Depreme karşı önlem almamak ne kadar cinayetse, kentlerimizde ranta dayalı kararlar almak da o kadar cinayettir. Mühendis ve mimar odalarının yetkilerini gasp ederek, bilimsel gerçekleri göz ardı ederek, deprem vergilerini başka çalışmaların finansmanında kullanarak, imar yoğunluğunu arttırarak depreme hazırlık yapılamaz.”

Türkiye ve kentleri yönetenlere deprem gerçeğini hatırlatmak istediğini belirten İnce, açıklamasını, “Onları, deprem sonrasında değil, deprem öncesinde önlem almaya davet ediyorum” diye konuştu.