İmzasını çeken CHP’li delege: İşten atmakla tehdit ettiler, ne yapabilirdim?!

İmzasını çeken CHP’li delege: İşten atmakla tehdit ettiler, ne yapabilirdim?!
11 Ağustos 2018 07:35

CHP’de Kurultay için Genel Merkeze muhalifler noter onaylı 618 imza sunmuştu. Bu kişilerden 31’i imzasını geri çekti, beşinin istifa etmiş olduğu, dördünün mükerrer nitelikte bulunduğu, dördünün ise fotokopi evrak olduğu belirtilmişti. Beş imza ise gündem maddesi eklenmediği için yok hükmünde sayılırken, 569 imzayla Genel Merkez kurultay yapılmayacağını bildirmişti.

 

 

CHP’de kurultay tartışması sürerken, imzasını çeken 31 kurultay delegesinden bazıları Akşam’dan Ercan Öztürk’e açıklamalarda bulundu.

 

“İŞTEN ATMAKLA TEHDİT ETTİLER”

 

Hüseyin Çiçek (Sivas): ‘Değişim olsun’ diyerek imzamı verdim. İlk önce telefonlar gelmeye başladı. Daha sonra bu telefonların söylemleri tehdide dönüştü. Bizim İstanbul’daki CHP’li belediyelerde bir sürü çalışan yakınımız var. Onları işten atmakla tehdit ettiler. Sonra onlar zarar görmesin diyerek imzamı çektim.

Aydın Paksak (Mardin): Hep yenildik hep ezildik. Artık kabullenemedim. İmza verdik. Sonra geri çektik. Neden çektim bilmiyorum. Kıramayacağım birileri ikna etti. Son gün çektik.

 

Ali Yılmaz (Gaziantep): Seçim öyle sonuçlanınca çok sinirlenmiştim. O kızgınlıkla gidip imza verdim. İmza verirken kimseye danışmadım. Sonra kızgınlığım geçti imzamı çektim. Bunun altında bir şey aramayın.

123