‘İmzalar tüzükte belirtilen sürede teslim edilecek’

‘İmzalar tüzükte belirtilen sürede teslim edilecek’
21 Temmuz 2018 10:53

604 imzaya ulaşan muhalif kanada parti yönetimi “Getirin gereğini yaparız” çağrısında bulundu. Muhalif kanat ise “İmzalar tüzükte belirtilen sürede teslim edilecek” diyerek reddetti.

 

 

İklim Öngel / Cumhuriyet

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek , “604’ü sunarsanız gereğini yaparız” diyerek muhaliflere rest çekti. Muharrem İnce’nin A takımından Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün ise “İmzalar tüzükte yazılı olan sürede teslim edilecek” diyerek Genel Merkez’in davetini reddetti.

 

AÇIKLAMAYA KARŞI HAMLE

 

İnce ekibinin verdiği bilgilere göre; imza maratonunda ilk gün 353, ikinci gün 466, üçüncü gün 526 olan imza sayısı dördüncü günün sonunda 564, 5. günün sonunda 604’e ulaştı. Muhaliflerin açıkladığı 604 rakamının ardından Genel Merkez’den yapılan açıklamayla karşı hamle geldi.

 

“GENEL MERKEZ’E SUNUN” TEKLİFİ

 

Basın açıklaması yapan Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek , bir OHAL devleti ile temel hak ve özgürlüklerin artık güvence altında olmadığını belirterek, “Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur” dedi. Erkek, Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise saat 11.00’e Genel Merkez’e sunulmasını istedi. Erkek, imzaların sunulması halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

 

“TÜZÜK DIŞI DAVETLER YAKIŞMIYOR”

 

 

İnce’nin A takımından Yaşar Tüzün , Erkek’in yaptığı açıklamaya karşılık, “Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir” diyerek 604 imzanın bugün Genel Merkez’e getirilmesi çağrısını reddetti.

 

 

Yaşar Tüzün Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada; “Genel Merkez’e tüzük dışı davetler, yakışmıyor. Özellikle hukukçu olan bir genel başkan yardımcısının böyle bir açıklama yapması doğru değildir. Merak ediyorsa gelip görebilir” dedi.

 

EN AZ 625 İMZA OLDUĞUNDA TESLİM EDİLECEK

 

 

İmza maratonunda kritik olan Cuma geride kalırken, muhalifler en az 625 imzayı bulduktan sonra önümüzdeki hafta içinde noter tasdikli imzaları Genel Merkez’e verebileceklerini belirtiyor. Siyasi kulislerde bir taraf tartışmanın bir an önce son bulmasını isterken bir taraf da yeterli imza toplanamasa da imza sayısının 600’e yaklaşması durumunda parti yönetiminin bunu “güvenoyu ihtiyacı’’ olarak değerlendirmesi ve büyük kurultayı toplaması gerektiği görüşünde.