İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant Nasıl Yapılır?
31 Mart 2019 23:26

Günümüzde sık kullanılan ve doğal diş görünümüne en yakın sonuca ulaşılmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. İmplant tedavisinde yapay bir diş kökü uygulaması olur. Uygun malzemeler ile yapılan yapay diş kökü, çene kemiğine yerleştirilir ve dişin önceki görevini tekrar yerine getirmesi sağlanır. Çok uzun ömürlü ve eksik dişlerin yerine yapılan implant yaşam boyunca kullanılabilen titanyumdan yapılan vidalarla yapılmaktadır.

 

Uzman bilgisi dahilinde yapılması gereken implant tedavisi steril ve tedavi için uygun şartlara sahip bir ortamda yapılmalıdır. Samsun diş hekimi Vadim Atabay şöyle açıklıyor; dolgu ve kanal tedavisinden farklı, küçük bir cerrahi işlem ile gerçekleştirilen implant tedavisi olduktan 2-3 ay sonra çene kemiğine yerleştirilmiş olan vida tamamen yerine oturmaktadır. İmplant tedavisi ile kemikte oluşabilecek herhangi bir deformasyon ve erimenin oluşmaması için kemiğin yapısı korunmalıdır.

 

Lokal anestezi ile uygulanan implant tedavisinde ağrı hissedilmemektedir. Tedavi bittikten sonra hasta ilk gün ağrı hissedebilir. Doktor tarafından verilen ağrı kesiciler ile tedavi edilir. 2-3 ay içinde ise uygulanan implant çene kemiği ile tamamen bütünleşerek iyileşme sağlanmış olur.

12

 

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

 

Farklı tiplerde üretilen implantlardan en çok kullanılan implant tipi vida şeklinde olanlardır. Endosteal implant: Cerrahi işlem yapılarak çene kemiğine yerleştirilen ve diş eti dokusunun iyileşmesinden sonra diş eti başka bir işlem daha yapılarak şekillendirilir. En çok yapılan işlemlerdendir.
Subperiosteal implant: Endosteal implanttan farklı olarak kafes şeklindedir. Cerrahi işlem sonucunda çene kemiği açığa çıkarılır ve ölçü alınır. Bu ölçüye göre ince, metal alaşımlar kullanılır. Diş eti iyileştikten sonra ise metal çerçeve çene kemiğinde sabit durur.

 

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

 

Kişiye implant tedavisi uygulanması için çene kemiğinin gelişimini tamamlamış olmasına dikkat edilir. İmplant uygulanacak bölgenin vidanın genişliğine ve yüksekliğine uygun olması gereklidir. İmplant tedavisinde lokal anestezi uygulanabilir ve ya hastanın isteği ile doktor onayı da alınarak genel anestezi olabilmektedir. Anesteziden sonra diş eti açılarak çene kemiği meydana çıkarılır. Samsun diş hekimi Vadim Atabay’ın kliniğinde implant tedavisi olabilirsiniz.

Açılan çene kemiğine küçük çaplı bir delik açılır ve yavaşça genişletilerek implantın boyuna uygun hale getirilir. Vidalayarak yerleştirilir. İmplantın üzerine koruyucu kapak yerleştirilir ve diş eti dikilir. 1-2 ay sonra bu kapak çıkarılarak geçici kuron yerleştirilir. Diş eti şekillendikten sonra kalıcı kuron yerleştirilir.

İmplant hakkında daha detaylı bilgi için ve Samsun implant randevu işlemleri için ziyaret edin.

 

www.vadimatabay.com