İmplant diş Ankara yaptırırsam nelerle karşılaşacağım!

İmplant diş Ankara yaptırırsam nelerle karşılaşacağım!
13 Eylül 2018 12:35

İmplant vidalı diş ankara tedavisi diş eksikliğinin çözümünde en uygun tedavi şeklidir.

 

Vida formunda yapılar olan implantlar küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilirler ve daha sonrasında kemikle kaynamaları için bekleme süresine geçilir. Bu süre ideal olarak 3 aydır. 3 ay sonrasında protez diş ankara nın yapılma işlemi başlar.

Ağrısız implant ankara diş için uygun marka implantın tecrübeli bir hekim tarafından uygun olan kemiğe yerleştirilmesi gerekir. Bu işlemde 2 farklı yöntemden bir tanesi uygulanır.

1) Açık cerrahi implant uygulama

İmplant ankara uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır ve 10 dakika kadar beklenir. Bisturi yardımıyla diş eti açılır. Kemik üzerinde implantın gireceği çok küçük delikler hazırlanır. Bu boşluğa bir anahtar yardımıyla implant yerleştirlir. Daha sonra açılan dişeti dikilir. Hasta 1 hafta sonra kontrol ve dikiş alınması için çağrılır.

2) Kapalı teknik implant ankara

Bu yöntemde dişetini açmak gerekmeden direkt dişeti üzerinden implant ankara açılan deliğe yerleştirilir. Dişeti açılmadığı için dikiş atmak gerekmez. Genellikle işlem sonrasında ağrı ve şişlik olmaz. Bu teknik uygulanacaksa kemik kalınlığının yeterli olmasına dikkat edilmelidir.

İmplant uygulama sonrasında hemen bir ağrı kesici alınması ağrı oluşması ihtimalini azaltır. Ayrıca hava çok sıcaksa 15 dakika sürelerle lokal buz uygulaması şişlik ihtimalini azaltır.İşlemden 2 saat sonra yumuşak ve acısız gıdalar tüketilebilir. Doktorun yazdığı antibiyotiği almak operasyon bölgesini korumak açısından önemlidir. Uygulama yapılan günden sonraki gün gargara ile temizlik yapmak ve her zamanki gibi dişleri fırçalamak çok önemlidir.

Bazı uygulamalarda yanağın yeşermesi ve morarması normaldir. Bu durum bir hafta içinde geçer. Ayrıca sinüs bölgesi uygulamalarında burun kanaması olması da normaldir.

İmplant fiyatları ankara için önce diş hekiminiz tarafından muayene olmalı sonrasında tedaviye göre ücret çıkarılmalıdır.