İmamoğlu’nun kampanya direktörü: Rakibimiz yorgun ve mesajsızdı; biz ise genç, yeni, dijital ve merak edilendik

İmamoğlu’nun kampanya direktörü: Rakibimiz yorgun ve mesajsızdı; biz ise genç, yeni, dijital ve merak edilendik
26 Haziran 2019 09:26

23 Haziran seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasını yürüten Necati Özkan 9 yıl önce “CHP’yi kazandıracak strateji pozitiflikte. Bunu yapabilecek bir siyasi kişilik CHP’yi ülkenin tartışmasız en büyük partisi yapabilir'” demişti. O kişi neden imamoğlu oldu? Necati Özkan bu soruyu T24’ten Hakan Aksay’a değerlendirdi.

 

 

Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü seçim kampanyasından beri tanıştığını söyleyen Özkan, İstanbul seçim sonuçlarında doğru stratejinin etkili olduğunu ifade etti ve “stratejimizi taklit edilememe üzerine kurduk” dedi.

İmamoğlu’nun halkla kurduğu sıcak ilişkinin kazanmasında büyük payı olduğunu söyleyen Necati Özkan, “İmamoğlu halka dokunan, mağdur ama güçlü bir figürdü” ifadelerini kullandı.

Özkan’a göre Ekrem İmamoğlu’nun polemiklerden uzak durarak sadece İstanbul’un sorunlarına ve projelere odaklanması kampanya stratejisine uygundu.

İmamoğlu için “YSK kararından sonraki konuşması, dik duruşu büyük yankı uyandırdı ve herkes konuşmaya başladı. Kahramanımız artık 16 milyon için adaletsizliğe ve demokrasi sorunlarına karşı çalışan bir kahramana dönüşmüştü” ifadelerini kullanan Özkan, ‘sosyal adalet’ temasının kampanya boyunca hep merkezde olduğunu söyledi.

AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın performansını da yorumlayan Özkan Yıldırım için, “ Rakibimizin temel problemi stratejisinin ve mesajının olmamasıydı, her gün yeni bir mesaj bulmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Kampanyada sosyal medyanın kullanımına da dikkati çeken Necati Özkan, dijitalden anlayan ve gönüllü gençlerle çalıştıklarını, internetteki bazı yayınlarının TV kanallarını bile geçtiğini dile getirdi.

Özkan, 23 Haziran seçimlerine damgasını vuran “Her şey Çok Güzel Olacak” sloganının doğuşuyla ilgili ise “biz sadece gerçek olanı kullandık” dedi.

 

 

https://t24.com.tr/video/chp-nin-secim-kampanyasini-yuruten-necati-ozkan-t-24-te,20057