İmamoğlu’ndan Yıldırım’a: 25 yıldır İBB’nin yönetiminde olan iktidarın İstanbul’da sıfır kreş açmasına ne diyorsunuz?

İmamoğlu’ndan Yıldırım’a: 25 yıldır İBB’nin yönetiminde olan iktidarın İstanbul’da sıfır kreş açmasına ne diyorsunuz?
20 Haziran 2019 12:33

Mazbatası elinden alınan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Halkalı Yuvamız İstanbul Gündüz Bakımevi’nin açılışını yaptı. İmamoğlu, “Biz iktidara kreş demeyi öğrettik. Çocuklarımızın akıldan ve bilimden ayrılmamasını sağlayacağız.” dedi.

 

 

 

İmamoğlu, “Allah nefretten korusun. Ben herkesin sevgisini ve saygısını kazanmak isterim. Hep beraber umut olacağız. En yüksek oy oranını Küçükçekmece’den istiyorum.” diye konuştu.

 

 

Kadınların üretim hayatına dahil olmalarına önem verdiklerini dile getiren İmamoğlu, “Biz iktidara kreş demeyi öğrettik. Çocuklarımızın akıldan ve bilimden ayrılmamasını sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

 

 

İmamoğlu konuşmasının ardından gündüz bakımevini gezdi, çocuklarla sohbet etti. İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

 

 

“Bizim bütün projelerimiz fedakârlık istiyor. Küçükçekmece Belediye Başkanımız bu işi önceliğini aldı. Dünya dillerini ve işaret dilini öğrenecekleri bir yer oldu. İstanbul’la ilgili yol haritamızı belirlerken 1 milyon 200 çocuğumuzu düşündüm. Yok sayılmış. Bütçeleme yapıldı mı? Biz bu alanlarda çocuklarımızın eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Sosyal tesislerde anneler indirimli faydalanacaklar.

 

 

Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu memlekette proje kavramını değiştirdik. Marifet insan yetiştirmek, biz insan yetiştireceğiz. Hep birlikte seferberlik yapacağız. Bütçeleme konusunda sıkı bir çalışma var. Geliri olmayan ailelerin iş bulma konusunda yardımcı olacağız. Bizim işimiz dar gelirli aileler ile. Çalışmak zorunda olan yalnız anneler var. Belediyelerin en büyük avantajı kamu hizmeti yapıyor, kira vermiyor. Sadece çalışan masrafı olacak. Sosyal demokrat belediyeciliğin felsefeyi tanıyan bir iş. Seferberlik işin içine girince bu işin içine gönüllü aile ve şirketler girecek, göreceksiniz. Başvuru yapıyorlar bize. Biz İstanbul dayanışmasını hazırlıyoruz. Uzman arkadaşlarımı yanıma aldığımda bu projeyi size saatlerce anlatabilirim.

 

 

Eksik kaldığımız şeyler var. 25 yıldır İBB’nin yönetiminde olan iktidarın koca İstanbul’da sıfır kreş açmasına ne diyorsunuz? Çok şeyi düzelttik Beylikdüzü’nde. Çocukları çok seviyoruz”