İmamoğlu’ndan ‘tatil’ yanıtı: ‘Ben hiç tatil yapmadım’ diyenler demek ki hiç çalışmamış!

İmamoğlu’ndan ‘tatil’ yanıtı: ‘Ben hiç tatil yapmadım’ diyenler demek ki hiç çalışmamış!
25 Ağustos 2019 18:19

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki Avrasya Kültür Merkezi’nde CHP il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, kendisini “tatil” üzerinden eleştiren çevrelere, “Tatil çok konuşuluyor bu aralar biliyorsunuz. Birincisi, birisi demiş ki, ‘Ben, hayatımda hiç tatile çıkmadım.’ Şu olduğunda da çıkmadım, bu olduğunda da çıkmadım! Profesyonel hayatta böyle birine şöyle bir söz söylenir; ‘Demek ki hiç çalışmamışsın!’ Sonuçta her insanın makul ve mantıklı tatile ihtiyacı vardır” yanıtını verdi.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde, CHP il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle bir araya geldi. Etkinliğe CHP’li belediye başkanları ile meclis üyeleri de katıldı. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu, katılımcıların alkışları eşliğinde salona girdi. Etkinlikte ilk konuşmayı Kaftancıoğlu yaptı. Ülke olarak zor günlerden geçtiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, “Özellikle son 6 ayımız, seçilmişler karşısında atanmışların mücadelesine sahne oldu. Etkileri uzun vadede ortaya çıkacak çok önemli demokrasi sınavları verdik. Halk iradesini tanımayan vesayet odağı bir siyasi iktidara karşı kentimize, geleceğimize, demokrasimize sahip çıkan halkımızla el ele verip tarihi bir başarıya ulaştık. Adayların fırsat eşitliğine dayalı bir ortamda kampanyalar yürüttüğü bir sürecin sonunda, sandıktan çıkan iradeye saygı duyulan bir ülke olmaktan ne yazık ki çok uzağız. Bu yüzden bu seçim öyle sıradan bir seçim, sıradan bir belediye başkanlığı seçimi olmadı. Bu seçim, yalnızca İstanbul’un da değil Türkiye’nin demokrasiye olan inancının, adalete olan susamışlığının göstergesi oldu” dedi.

 

 

İMAMOĞLU: BU DENLİ TAKİP EDİLMEK GÜZEL BİR ŞEY!

 

 

Kaftancıoğlu’nun ardından mikrofonu alan İmamoğlu, konuşmasına, “İlçe, ilçe beni ziyaret etme talebinde bulundunuz. Bu gerçekten zor bir ortam yaratırdı. Bizde il başkanımızla buna nasıl bir pratik çözüm bulacağımızı konuştuk. En iyisi bir araya gelip dertleşelim dedik. Bu buluşmayı, normalde Mart ayından sonra yapacaktık ama ertelenen o demokrasi kazanımı, 23 Haziran’da netleşti. Dolayısıyla yaz ayına gelen bu buluşmada biraz tatil rehaveti var” sözleriyle başladı. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tatil denince… Tatil çok konuşuluyor bu aralar biliyorsunuz. Şimdi, tabi insanların alışmadığı birkaç şeyi söyleyeceğim burada. Birincisi, birisi demiş ki, ‘Ben, hayatımda hiç tatile çıkmadım.’ Şu olduğunda da çıkmadım, bu olduğunda da çıkmadım! Profesyonel hayatta böyle birine şöyle bir söz söylenir: ‘Demek ki hiç çalışmamışsın!’ Sonuçta her insanın makul ve mantıklı tatile ihtiyacı vardır. Ben tatil de yapmadım açıkçası. Yani yaptığım tatil sayılmaz. 2-3 gün doğal bir eş ve baba mesuliyeti ile başladı. Çocuklarımı görmeye gittim. Ve tekrar işimizin başında olduk. Elbet tatil konusu konuşulacak. Yarın yetinmeyecekler gözünün üstünde kaşın var diyecekler, hafif şöyle sağa şöyle baktı sola şöyle baktı diyecekler de diyecekler. Çok önemli değil. Bu denli takip edilmek güzel bir şey. Şöyle güzel bir şey; biz, işimizin ne kadar ciddi bir iş olduğunun, ne kadar önemli bir işe sahip olduğumuzun farkındayız. Öncelikle bunun altını çizelim. Ama, bizi bu yönüyle takip eden insanların da bizde bir açık bulmaya çalışmaları… Ama farkında değiller ki, Ekrem İmamoğlu’nun özgüveninde asla bir kibir yok. Onun arkasında 10 yıldır yetiştiği sapasağlam Cumhuriyet Halk Partisi örgütü var.”