İmamoğlu’ndan ‘Ayasofya’ açıklaması: Türkiye’nin gündemi değil

İmamoğlu’ndan ‘Ayasofya’ açıklaması: Türkiye’nin gündemi değil
12 Haziran 2020 11:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

 
İmamoğlu, canlı yayında Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

 

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

 

* İstanbul çok önemli bir kent. Yakında bir yılımız dolacak. Üç aydır pandemiye odaklıyız. Belediyeciliği bir kenara koyup, ihtiyaçlara ve sosyal yardımlara odaklandık. Dokuz aylık belediyeciliğimizde iş ürettik. Büyük bir anlayış değişimine kavuştu İstanbul. Şeffaf bir İstanbul olacak dedik. Her gün İBB konuşuluyor. İstanbul’la ilgili bu kadar bilginiz var mıydı?

* Şeffaflık, adalet var. İstanbul Türkiye’nin motor gücü. Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde. Devlet her gün bizi denetliyor.

* Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma kredi onaylamama var. Ne ben, ne Mansur Bey buna sığınacak değiliz. Altyapı konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız.

 

AYASOFYA AÇIKLAMASI

 

* Ayasofya, 1500 yıllık tarihi bir emanet. Orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte. İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye’nin gündemi değil.

* Cumhurbaşkanının bu konuda seçimden önce açıklaması var. Bu süreci siyasallaştırıp siyasi zeminde konuşan, ister başka partiden ister benim partimden olsun, sürece ihanet eder.