İmamoğlu: İstanbul’un çocuklarına ‘Yaşam Vadisi çocukları’ diyeceğim

İmamoğlu: İstanbul’un çocuklarına ‘Yaşam Vadisi çocukları’ diyeceğim
23 Nisan 2019 17:03

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah Saraçhane ve Taksim’de, öğle saatlerinde de Yenikapı’da sürdürdüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini, Beylikdüzü’nde noktaladı.

 

 

 

 

”Yaşam Vadisi 2. Etap Ağaç Dikim Töreni”ne katılan İmamoğlu, dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafir çocuklarla birlikte ağaç dikti. İmamoğlu, fidanların can suyunu da yine çocuklarla birlikte verdi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah Saraçhane ve Taksim’de, öğle saatlerinde de Yenikapı’da sürdürdüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini, Beylikdüzü’nde noktaladı.

 

İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren ile birlikte, ”Yaşam Vadisi 2. Etap Ağaç Dikim Töreni’‘ne katıldı. İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti.

 

Yürüyerek vadiye giren İmamoğlu’nu gören çocuklar ve vatandaşlar, İBB Başkanı’na yoğun ilgi gösterdi. Bazı çocuklar, koşarak İmamoğlu’na sarıldı.

 

98743_1024x683

 

Bu sırada çocuklar ve İmamoğlu arasında duygusal anlar yaşandı. İmamoğlu, kendisine sarılan ve ”Burası çok güzel oldu” diyen bir çocuğa, ”Daha da güzel olacak. Mehmet Amcan yapacak burayı” yanıtını verdi.

 
HERKESLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR, GELİN!

 

Annesinin kucağında, elinde dondurma bulunan bir bebeği gören İmamoğlu’nun, ”Dondurma mı seni yedi, sen mi dondurmayı yedin” sözleri, vatandaşları güldürdü.

 

Vadide piknik yapan bir aile, yanlarındaki atıştırmalıklardan İmamoğlu’na ikramda bulundu. Defne Tığlı adındaki 4,5 aylık bebeği kucağına alan İmamoğlu, bir süre sevdi. Bu sırada ilginç görüntüler oluştu.

 

İmamoğlu, onlarca çocuğu kucağına alarak onlarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada bir vatandaşın, ”Herkesle fotoğraf çektiriyor. Gelin çekilin’‘ diyerek çevredeki vatandaşlara seslenmesi, gülüşmelere neden oldu.

 

İmamoğlu, ağaç dikim alanına, yaşanan yoğun ilgi nedeniyle zorlukla ulaşabildi.

 
KONUŞMASINI DÜNYA ÇOCUKLARININ ARASINDA YAPTI

Törende ilk konuşmayı Çalık yaptı. Çalık, ”Dikeceğimiz zeytin ağaçlarıyla dostluğu ve barışı büyüteceğiz” dedi. Daha sonra mikrofonu alan İmamoğlu, konuşmasını Pakistan, Rusya, Meksika, Hindistan, Estonya, Kuzey Makedonya ce KKTC’den gelen çocukların arasında yaptı.

 

98745_1024x683

 

”23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” diyen İmamoğlu, ”Bu bayramı, ülkemizin çocuklarına değil sadece, dünyanın bütün çocuklarına armağan etti Mustafa Kemal Atatürk. Böyle bir vicdanla, ahlakla ve barış duygusuyla kuruldu Türkiye Cumhuriyeti. Bugün ortada duran sorunlara, sıkıntılara ve dünyada ne yazık ki canımızı sıkan olaylara baktığımızda, yaklaşık 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüleri ne kadar sağlıklı, ahlaklı ve dünyaya mesaj veren bir bakışı olduğunu hissediyoruz. Ne mutlu bize ki, bu güzel ülkeyi böyle güzel bir liderle kurduk. Bugün, çocukların günü. Çocuklarımız için bütün iyi duyguları istiyoruz. İyi yetişsinler istiyoruz. Dünyanın bütün çocukları için aynı şeyleri istiyoruz. İstanbul’un bir çocuk kenti, çocuk dostu bir şehir olmasını istiyoruz’‘ dedi.

 
”İYİ DÜŞÜNMEK İÇİN ÇOCUKLARI DİNLEMEK LAZIM”

 

İyi duyguları yönetmek için, iyi düşünmenin gerekli olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

 

”İyi düşünmeniz için de bence çocukları dinlemeniz lazım. Çocuklar hiçbir zaman size kötü temennilerde bulunmazlar, hep iyi temenniler söyler, hep iyi istekler iletirler. Ben onları çok dinledim. Çocukların sesi ve sevgisi bize çok yol gösterdi. Bugün bu görevimi, büyük bir coşkuyla ve enerjiyle yapıyorsam, beni en fazla besleyen, çocukların sevgisi ve onlara olan borcum. O duygularla çok enerjik oluyorum. Umuyorum hiç eksilmesin.

 

Çocukların sevgileri hep yanı başımızda olsun. Onlar için çok çalışmak demek, güzel ülkemiz ve dünyamız için çok çalışmak demek. Bu güzel düşüncelerle, bu vadinin 2’nci, 3’ncü etabında Mehmet Çalık Başkanım’a başarılar diliyorum. Biz de yanında olacağız. İstanbul’a en simgesel çocuk mesajını belki de Yaşam Vadisi’nden vereceğiz. Burada büyüyen çocuklar, hayatları boyunca yaşam vadilerini sahiplenecekler.

 

Onlara zarar vermelerine asla müsaade etmeyecekler. Hatta geliştirecekler. Ben, İstanbul’un çocuklarına, artık, ‘Yaşam Vadisi çocukları’ diyeceğim. Birazdan, zeytin ağaçlarımızı dünya barışı için ve ülkemizin iç barışı için dikelim ve bütün dünya için güzel dileklerimizi gönderelim. Dualarımızı edelim.”

 

Konuşmaların ardından zeytin ağaçlarının dikimine geçildi. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafir çocuklarla birlikte ağaçları diken İmamoğlu, fidanların can suyunu da onlarla beraber verdi.

 

Törene katılan çocuklara, aileleriyle birlikte oynayabilecekleri oyun setleri hediye edildi. Yaşam Vadisi 2. etabının açılışı bu akşam düzenlenecek konserle gerçekleştirilecek.