İmamoğlu: Bu işi İBB’ye vermez başka bir arayış içine girerlerse Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın kapısının önünde beklerim

İmamoğlu: Bu işi İBB’ye vermez başka bir arayış içine girerlerse Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın kapısının önünde beklerim
16 Ekim 2019 10:36

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,İstanbul’da israfın takipçisi olduğunu vurgulayıp görevdeki altıncı ayını doldurduğu aralık ayının sonunda engelledikleri israfı tablo olarak sunacaklarını söyledi.

 

 

İmamoğlu “Engellediğimiz israf tablosunu ve ortaya koyduğumuz tasarruf politikalarını İstanbul ile paylaşacağız” diye konuştu. Öte yandan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ” Bu işi İBB’ye vermez başka bir arayış içine girerlerse Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın kapısının önünde beklerim” dedi.

 

 

İmamoğlu, şunları söyledi:

 

 

“Eğer ‘iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım’ arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın kapısının önünde bekleyeceğim. Bu süreç mühimdir. İdari yozlaşmanın geldiği noktadır. Bu işi İBB’ye vermezler başka bir arayış içine girerlerse bakandan yetkililerin tamamına şaibe damgasını vurur. Yanlıştan dönsünler. Ya bakan bunu düzeltsin ya da Cumhurbaşkanı sürece müdahale etsin. O firmanın şu an ihaleye devam etmesi yanlıştır. Çok net.”