İmamoğlu: Beni geçmişim üzerinden lekeleme çabası içinde olan sert duvara toslar

İmamoğlu: Beni geçmişim üzerinden lekeleme çabası içinde olan sert duvara toslar
17 Mayıs 2019 15:21

İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Kale Holding Kurucusu Sadık Özgür’ün cenaze namazına katılarak ailesine taziye dileklerini iletti. Özgür’ün cenaze namazının ardından İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kamuoyunda tepki çeken sözlerine karşılık İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, “İmamoğlu’nun dedesi İstiklal Savaşı gazisi, amcaları ise şehit” sözleri hatırlatıldı. İmamoğlu, Benim sülalemi ailemi, herkes tanır bilir. İnsanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp bundan fayda elde edecek zavallılara ben gülüyorum sadece. Onlar zavallı. Cahil insanlar ama bazen cahil insanlar koltukları işgal edebiliyorlar. ‘Ben 25 senedir belediye başkanlığı yapıyorum’ diyebilir. Ama bu onun cahil olmasını, zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonlu olmam üzerinden ya da ailemin soyunun üzerinden bu tarz kirletme lekeleme çabası üzerinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven bir insanım.” dedi.

 

İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, Kale Holding Kurucusu Sadık Özgür’ün Ataköy 5.Kısım Camii’de kılınan cenaze namazına katıldı. Özgür’ün ailesine taziye dileklerini ileten İmamoğlu, namazın ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını vatandaşların yoğun ilgisi altında yanıtladı.

 

“CAHİL İNSANLAR KOLTUKLARI İŞGAL EDEBİLİYOR”

 

 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kamuoyunda İmamoğlu’na yönelik tepki çeken sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın “Şunu da unutmasın suçlamaya çalıştığı Ekrem İmamoğlu’nun dedesi İstiklal Savaşı gazisidir. O istiklal savaşı gazinin üç kardeşi de muhtelif savaşlarda şehit düşmüş insanlardır. Bunları görmezden gelerek bir seçim kazanmak uğruna bu karalama yaparak bir ilin tümünü kapsayan bir ifadede bulunmasına karşılık bizim söylediğimiz çok değil az bile.” sözleri hatırlatıldı. İmamoğlu, bunu açıklamanın bile kendisi için bir zül olduğunu belirterek, “Koray Aydın’a teşekkür ederim. Benim sülalemi ailemi, herkes tanır bilir. İnsanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp bundan fayda elde edecek zavallılara ben gülüyorum sadece. Onlar zavallı. Cahil insanlar ama bazen cahil insanlar koltukları işgal edebiliyorlar. ‘Ben 25 senedir belediye başkanlığı yapıyorum’ diyebilir. Ama bu onun cahil olmasın, zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonlu olmam üzerinden ya da ailemin soyunun üzerinden bu tarz kirletme lekeleme çabası üzerinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven bir insanım.” diye yanıt verdi.