İmam hatiplerden 8000 boş kontenjan

İmam hatiplerden 8000 boş kontenjan
2 Eylül 2015 08:19

3. nakil döneminde İstanbul’da imam hatip ve meslek liseleri dışında çok az seçenek kaldı. İmam hatiplerde ise 8 bine yakın boş kontenjan var.

 

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci nakil dönemi sonrası boş kalan kontenjanlar açıklandı. Başvuruları 7 Eylül’e kadar sürecek üçüncü ve son nakil dönemi için İstanbul’daki liselerde toplam 13 bin 208 boş kontenjan bulunurken, bunların büyük bölümünü imam hatip liseleri (İHL) oluşturuyor.

 

İHL ve meslek liseleri

 

İstanbul’daki İHL’lerde halen toplam 7 bin 800 boş kontenjan bulunurken, ilk nakil dönemi sonunda 8 bin 852 olan kontenjanlardan sadece bini doldu. İstanbul’daki meslek liseleri de İHL’ler gibi boş kaldı. Bu okullarda halen 3 bin 934 boş kontenjan öğrencileri bekliyor. Yine bir önceki nakil döneminde 1477 boş kontenjanı olan çok programlı Anadolu liselerinde ise bir nakil dönemi sonrası bu rakam 1394’e indi. Anadolu liselerinde 78 kontenjan bulunuyor. En çok boş kontenjana sahip Anadolu lisesi 17 ile Silivri Gümüşyaka Anadolu Lisesi. Fen ve sosyal bilimler liseleri neredeyse tamamen doldu. Bu okullar için İstanbul’daki boş kontenjan sayısı sadece iki.

 

43424

 

Merkezde okul kalmadı

 

İstanbul’un merkezi ilçelerinden Şişli’de halen açıkta olan öğrenciler için son nakil döneminde meslek lisesi ve imam hatip lisesi dışında sadece iki farklı Anadolu lisesinde birer kontenjan bulunuyor. Beyoğlu’nda ise bir İHL’deki 107 kontenjan dışında bir seçenek kalmadı. Beşiktaş’ta ise tüm okullardaki toplam kontenjan sayısı sadece 7. Anadolu yakasının merkezi ilçesi Kadıköy’de de meslek lisesi ve İHL dışında toplam kontenjan sayısı 10. Bu ilçelerdeki öğrenciler ya uzak bölgelerdeki okulları ya da İHL ve meslek liselerinden birini tercih edecek. Ankara’da meslek lisesi ve imam hatip okulları dışında toplam boş kontenjan sayısı 515, İzmir’de ise bu rakam 694. Her iki şehirde de fen ve sosyal bilimler liselerinde boş kontenjan ise kalmadı.

 

Kaynak: Cumhuriyet