İmam hatip istemeyen öğrenciler mağdur edildi!

İmam hatip istemeyen öğrenciler mağdur edildi!
23 Eylül 2018 12:07

LGS sonucunda liseye yerleştirilemeyen mağdur öğrenciler ve aileleri Kartal İlçe Milli Eğitim önünde eylem yaparak eğitim haklarını istedi

 

 

Yağmur Öztürk / Birgün

 

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonucunda hiçbir okula yerleştirilmeyerek açıkta kalan öğrenciler, en temel hakları olan eğitim hakkını devletten almak için mücadele ediyor. Yeni getirilen sistemde, LGS’ye giren öğrenciler okul tercihlerinde okullara alınırken sıraya konuyor. Tüm öğrencilerin yerel yerleştirme ile eve yakın okula yerleşecekleri garanti edilmesine rağmen açıkta kalan birçok öğrenci var.

İstanbul Kartal’da toplam 68 öğrenci, eğitim-öğretim sezonu açılmasına rağmen okullarına gidemedi. Hiçbir liseye yerleştirilemeyen öğrenciler, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Kurulan komisyonların, yerleşemeyen öğrencileri imam hatip liselerine ve meslek liselerine yönlendirdiği belirtildi.

 

Çocuklar bunalımda

 

Veliler, “Koskaca devlet, 68 çocuğa okuyacak okul bulamıyor mu?” diyerek tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında, açıkta kalan öğrencilerin 80-100 arası Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) sahip olduğu ifade edildi. Bakanlığın birinci yerleştirmede hatalar yaptığı ve bunları kabul ettiği, bürokratları görevden aldığı hatırlatıldı. Bakanlığın yaptığı bu hatanın bedelini çocuklarımız ödüyor diyen veliler, çocuklarının okula gidememenin etkisiyle büyük bir psikolojik sıkıntı ve bunalım içinde olduklarını söyledi. Veliler adına açıklamayı okuyan Mine Yıldırım, “Bilindiği gibi eğitim hakkı anayasanın teminatı altındadır ve 4+4+4 eğitim sistemi mecburidir. Biz bakanlık ve hükümetimizden, çocuklarımızın anayasal hakkı olan okuma haklarının bir an evvel verilmesini ve hepsinin gidebilecekleri bir Anadolu lisesine yerleşmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/imam-hatip-istemeyen-ogrenciler-magdur-edildi-231232.html