İmam hatip ikiye böldü

İmam hatip ikiye böldü
18 Eylül 2014 10:20

Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda 12 sınıfın imam-hatipe çevrilmesi, imam-hatipli öğrencilerin velileri ile normal ortaokul öğrencilerinin velilerini birbirine düşürdü.

 

 

Spor salonu ve kütüphanenin imam-hatip yapılmasına tepki gösterenlere, imam-hatip velileri, “dinsizler, hıristiyanlar, yahudiler, gavurlar” diye saldırdı.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik yerleştirilme yapılarak çok sayıda öğrencinin imam hatibe yerleştirilmesine tepkiler devam ederken, bazı bölgelerdeki okullarda da belli sayıdaki sınıfların imam hatibe çevrilmesi tartışma yarattı. Kartal Milli Eğitim Vakfı Orta Okulu’nda 12 sınıfın imam hatibe dönüştürülmesi imam hatip öğrencileri velileri ile ortaokulun velilerini birbirine düşürdü. Okullarındaki 12 sınıfın imam hatibe çevrilmesine tepki göstermek için önceki gün okul önünde eylem yapan veliler, “Bu okul mahallenin tek ortaokulu. İçerisinde spor salonu, soyunma odası, kütüphane bile yokken bu kadar sınıfın imam hatibe çevrilmesi kabul edilemez” dedi. Durumu protesto eden veliler, bazı imam hatipli öğrenci velilerinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Veliler, imam hatip öğrencileri velilerinin kendilerine “Dinsizler, Hıristiyanlar, gâvurlar” dediğini
sonra da dövizlerini yırtmaya çalıştığını iddia etti.

 

 

YENİ BİR OKUL YAPILSIN

 

 

Veliler okulun şu an bile öğrenci ihtiyacını karşılamadığını ve sınıfların kalabalık olduğunu belirterek, çözümün yeni okullar yapılması olduğunu belirtti. Taraf’a konuşan Okul Aile Birliği’nden Leyla Düzen “Bize bu durumun geçici olduğu söyleniyor. Birçok veli bize gelerek tepkilerini iletti. Ancak bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi. Veliler okul önünde bugün saat 8:30’da tekrar eylem gerçekleştireceklerini belirtti.

 

Kaynak: Taraf / Ayfer Çalıkıran