İmam hatibe parayla öğrenci çağırıyorlar

İmam hatibe parayla öğrenci çağırıyorlar
23 Eylül 2017 11:34

Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Kaş’taki imam hatip okullarına gidecek öğrencilere vereceği bursu Kaş Kaymakamlığı duyurdu.

 

 

 

Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ne yazı gönderen Kaş Kaymakamlığı, Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin okulu tercih eden öğrencilere burs vereceğinin duyurulmasını istedi. Dernek, 150- 300 TL aralığındaki bursu imam hatip öğrencilerine mezun olana kadar karşılıksız vermeyi taahhüt etti.

 

Daha önce de yapılmıştıİmam hatip okullarının öğrenci sayısını artırmak için çalışmalar yapan AKP öğrencilerin ilgisini çekmeyen ve kaydı düşük olan imam hatip okulları adeta parayla öğrenci çekmeye çalışıyor. Bu yıl İzmir Tepecik’teki Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu, İstanbul’daki proje okullar arasında yer alan Şehit Adil Büyükcengiz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptıran öğrencilere aylık 250 lira burs ödeyeceğini duyurdu. Ardından, TEOG’dan 450 ve üzeri puan alanlara Anadolu İmam Hatip Proje Liselerine kayıt yaptırmaları durumunda burs verileceği kamuoyuna yansıdı. Şimdi de Kaş Kaymakamlığı tarafından Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ne gönderilen “Burs Ödeme Kararı” başlıklı yazıda, Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin bursu duyuruldu.

 

 

300 TL’ye kadar çıkıyorKaymakamlığın duyurduğu teşvik bursu yazısında, “TEOG tercihleri sonucunda 2017-2018 öğretim yılında okulumuza yerleşen öğrencilere 350-400 puan aralığına 150 TL, 401-450 puan aralığına 200 TL, 451-500 puan aralığına 300 TL okulumuzdaki eğitim öğretim süresince mezun olana kadar karşılıksız burs verileceği belirtilmektedir. Okulunuzda 8. Sınıfı tamamlayan TEOG tercihi yapacak öğrenci ve velilerine gerekli duyurunun yapılması hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi.

 

“Manevi rehberlik” meclis gündeminde

 

BirGün’ün kamuoyunun gündemine getirdiği Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda “manevi rehberlik” uygulaması meclis gündemine taşındı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Başbakan ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, toplumda bu tür uygulamalarla dinin sosyal hayattaki kapsamının genişletildiğine ve başta Alevi gençleri olmak üzere farklı inanç ve mezhepten gelen gençlerin asimile edildiğine dair endişelerin giderek arttığına dikkati çekti. HDP’li Doğan, uygulamanın hangi ihtiyaçtan doğduğunu, hangi bilimsel veriler ışığında hazırlandığını, gelişmiş ülkelerdeki örneklerini, farklı dinden ve inançtan gelen, hatta inançsız gençlerin teşhir edilmesine ve dışlanmasına yol açma riskine karşı ne tür önlemler alındığını, bu uygulamayla rehberlik hizmetlerine ihtiyaç duyan gençlerin bilimsel, tarafsız ve kaliteli rehberlik hizmetine ulaşmasının engellenip engellenmediğini sordu.

 

Kaynak: BURCU CANSU – BİRGÜN