İlyas Güven Eroğlu’nun seçim otobüsü kadın kaptana emanet!

İlyas Güven Eroğlu’nun seçim otobüsü kadın kaptana emanet!
12 Mart 2015 09:00

Aday sıra numarası ’41’ olan, CHP Ankara birinci bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu’nun seçim kampanyasını yürüttüğü otobüs, kadın kaptan Songül Kocataş’a emanet.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

10

 

 

2

 

İlyas Güven Eroğlu; “son dönemlerde AKP iktidarının faşist uygulamalarıyla kadınlarımıza yapılan baskı ve şiddetin son bulması için seçim kampanyasını yürüttüğü seçim otobüsünü kadın kaptana teslim ettiğini” belirtti.

 

 

5

 

Eroğlu, kadınlara verilen sözlerin sadece sözlerde kalmaması gerektiğini, yaşamın her alanında kadınların da yer almasının bir zorunluluk olduğunu aktardı.

 

4

 

1

 

“Cehaletin en büyük korkusu kadındır çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir” diyen CHP Ankara birinci bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu, seçim kampanyası otobüsünü kadın kaptana emanet etmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

 

Eroğlu seçim çalışmaları kapsamında bugün gittiği CHP Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Şereflikoçhisar’da kadınlarla sohbet ederek onlara karanfil dağıttı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

 

 

9

 

10

 

Öte yandan CHP Ankara birinci bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj da yayınladı.

 

7

 

 

Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada,  tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak şunları kaydetti:

 

 
“Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakârlıklar halen hafızalarımızdadır.
 

Ancak Cumhuriyet’in bütü değerlerini yok etmeye kararlı olan AKP iktidarı, kadına bir “hiç” muamelesi yapıyor.

 

 

12

 

Bu davranış ülkemizin geleceği için korkutucudur.

 

Kadına yönelik şiddet bir an önce sona ermeli ve bunun için gerekli yasal düzenlemeler hemen yapılmalıdır.

 

 

 6

 

 

Kadınların her alanda; ailede, iş yaşamında, toplumsal hayatta bir birey olduklarının unutulmadığı 8 Martlar yaşamayı diliyorum. Her türlü şiddetin son bulduğu yarınlarda, beraberce tüm kadın hakları için mücadelede yolumuz açık olsun.

 

Tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü kutlar, sağlık ve başarı dolu bir yaşam dilerim”