İlyas Güven Eroğlu, CHP Çankaya ve Gölbaşı örgütlerini ziyaret etti

İlyas Güven Eroğlu, CHP Çankaya ve Gölbaşı örgütlerini ziyaret etti
4 Mart 2015 21:05

CHP Ankara birinci bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu, bugün saat 13:00’de CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve CHP Çankaya Yönetim Kurulu üyeleriyle CHP Kadın Kolları ve partililer tarafından karşılanan İlyas Güven Eroğlu, CHP Çankaya örgütünü ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

10

 

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleştirilen sohbette CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de Eroğlu’nun ziyaretinin kendisini ve CHP Çankaya örgütünü memnun ettiğini dile getirdi ve 29 Mart’ta yapılacak önseçimde CHP Ankara birinci bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu’na başarılar diledi.

 

13

 

İlyas Güven Eroğlu CHP Çankaya örgütünde yaptığı konuşmada parti içi demokrasinin önemine dikkat çekerek ön seçim kararının partiye ve tüm örgütlere ivme kazandırdığını, tabanda büyük bir heyecan yarattığını söyledi.

 

15

 

 

Eroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nda şu mesajları verdi:

 

“Yakında zamanda gerçekleşen Özgecan Arslan cinayeti hepimizi çok sarstı. Ancak ben size bir olayı daha hatırlatmak istiyorum: Medine Memi, Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki evlerinin bahçesindeki kümeste, toprak altında bulunmuştu.16 yaşındaki Medine Memi’nin cesedi oturur vaziyetteydi ve elleri bağlıydı. Erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle dedesi ve babası tarafından öldürüldükten sonra kümeste kazılan çukura gömüldüğü iddia edilmişti. Ancak Medine’nin cesedi üzerinde yapılan inceleme, talihsiz kızın diri diri gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

 

4

 

Bu vahşet, üzerinden geçen yıllara rağmen hafızamızda canlılığını koruyor.

 

 

Türkiye’deki kadın cinayetlerine, tecavüzlere, aile içi şiddete son verecek tek bir parti vardır. O da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

 

 

 3

 

 

Ben de parti emekçisi bir kardeşiniz olarak; kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirmeye kararlı olan ve kurulduğu günden bu yana cinsler arası eşitliği gerçekleştirmek için uğraş veren CHP’den milletvekili aday adayıyım.

 

 17

 

 

 

Kadının ve erkeğin, yaşamı eşitçe ve omuz omuza paylaştığı bir toplumsal düzene ulaşmayı hedeflediğim için CHP’den milletvekili aday adayı oldum.”

 

 

1

 

İlyas Güven Eroğlu  CHP’li gençler atarfından kendisine yöneltilen “Milletvekili seçildiğiniz takdirde ülkemiz gençlerinin sorunları için Meclis’te ne gibi çalışmalar gerçekleştireceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

  2

 

19

 

 

“Her zaman gençlere ve gençlerin sorunlarına çözüm getirmeye öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP bugüne kadar politikalarında ve örgütünde gençlere sürekli yer vermiştir ve gençlerle bütünleşmiştir. Milletvekili seçildiğim takdirde,  parti programında her zaman gençlere yer veren partim CHP’nin ilkeleri doğrultusunda özellikle işsiz gençlere iş olanakları yaratılması için çalışacağım. Boş vaatlerle değil gerçekçi çözüm önerileriyle ülke gençlerinin sıkıntılarının giderilmesi adına tüm projelerin içinde yer alacağım “

 

 

9

 

İlyas Güven Eroğlu, 29 Mart’ta gerçekleştirilecek önseçimin bir şölen havasında geçeceğine inandığını ve sosyal demokrasiyi özümsemiş CHP’nin özgürlükçü, eşitlikçi, barışçı ve dayanışmacı ilkeleriyle 7 Haziran’da iktidar olacağına inancının tam olduğunun altını çizdi.

 

 

3

 

CHP Ankara  1. bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu, yoğun bir tempoda yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında  CHP Çankaya örgütünün ardından saat 18:00’de CHP Gölbaşı örgütüne geçti.

 

20150304_180942

 

CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nda CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ümit Atak ve CHP Gölbaşı İlçe Yönetim Kurulu tarafından karşılanan İlyas Güven Eroğlu ve çalışma arkadaşları CHP Gölbaşı örgütünün sıcak karşılamasından  oldukça memnun kaldı.

 

Gölbaşı ilçe örgütünün taleplerini dinleyen İlyas Güven Eroğlu kendisinin de bir parti emekçisi olduğunu ifade ederek, elinden geldiği kadar Gölbaşı örgütüne yardım edeceğini aktardı.

 

20150304_175714

20150304_175646 20150304_180206

 

Eroğlu, Gölbaşı İlçe ziyaretinde partililerle görüşüp sorunları dinledi, sorulan soruları cevapladı.

 

20150304_175552

 

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ümit Atak  ile karşılıklı değerlendirmelerde bulunan İlyas Güven Eroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

 

“CHP tabanında gelen biri olarak, temel amacı insanların refah ve mutluluğunu artırmak olan, işsizliği engellemek,  herkese iş sağlamak için projeler gerçekleştiren, emekçiyi ve emeği korumak için çalışan CHP’den milletvekili aday adayı oldum.

 

20150304_182351

 

Aktif siyasetin içinde yer alan ve her zaman CHP’nin başarısı için çalışmayı ilke haline getirmiş bir aday adayıyım. Ülkeme ve partim CHP’ye daha fazla hizmet etmek için ben de bu yarışta varım.”

 

Eroğlu şöyle devam etti:  “CHP’nin geleneğinde olan milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme sürecinin uzun yıllardan sonra bugün gerçekleşmiş olmasının, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’ye büyük bir ivme kazandıracağına ve CHP’nin iktidar olacağına inanıyorum.

 

20150304_182156

 

“Örgütümüzün 29 Mart’ta üyelerin katılımıyla yapılacak olan ön seçimde seçim kampanyasını şölene çevirmek ve örgütümüzle el ele sandığa yürümek için adayım. Örgütümüzün oylarıyla milletvekili sıralamasının neresinde yer alırsak alalım, CHP emekçisi olarak örgütümüzün emrinde partimizin iktidarı için çalışacağız.”

 

20150304_180916

 

Türkiye’nin çok karanlık dönemlerden geçtiğini ifade eden Eroğlu, “Topluma ileri demokrasi diye yutturulan düzenin aslında baskıcı bir polis rejimine doğru gittiğini görüyoruz” dedi.

 

“Bütün dünyada rüzgar soldan esiyor.  Bu rüzgarla emek, barış ve adalet gemisinin yelkenlerini hep birlikte dolduracağız. Yunanistan başardı, İspanya başarmak üzere. Bizim de başaracağımızı göstermek için adayım.” dedi.