İlyas Güven Eroğlu aday belirlemede CHP ve AKP’yi kıyasladı!

İlyas Güven Eroğlu aday belirlemede CHP ve AKP’yi kıyasladı!
4 Mart 2015 13:10

CHP Ankara 1. Bölge milletvekili aday adayı İlyas Güven Eroğlu milletvekili adaylarının tespitinde CHP’nin ve AKP’nin adaylarının nasıl belirlendiğini değerlendirdi.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

AKP Ankara İl Başkanlığı, partilerinin Ankara’da 500 binin üzerinde üyesi olduğunu açıklamıştı.

 

 

7 Haziran’da yapılacak seçimde AKP’den milletvekili olmak isteyenler için ilk viraj Pazar günü yapılan temayül yoklamasıydı.

 

 

AKP teşkilat mensuplarının oy kullandığı temayül yoklaması CHP’nin yapacağı ön seçimle tabi ki kıyaslanamaz.

 

 

AKP teşkilatının belirlediği adayların listeye girip giremeyeceğine elbette ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

 

 

Ancak CHP’nin hakim nezaretinde yapacağı ön seçimle belirleyeceği adaylar, direk aday listelerinde yer alacak.

 

 

AKP’nin Ankara’daki temayül yoklamasında, 500 binin üzerinde üyesi olduğunu iddia eden teşkilattan birinci bölgede en fazla oyu, sadece 1081 oy alan Hakan Fidan alarak birinci, 1012 oy alan Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek de ikinci olabildi.

 

 

AKP temayülünde ikinci bölgede sadece 1181 oy alan Ayhan Yılmaz birinci sırada yer aldı.

 

 

Diğer adaylar daha düşük oy alarak sıralamaya girebildi.

 

 

CHP, 29 Mart’ta hakim nezaretinde üyelerin katılımıyla ön seçime gidiyor.

 

 

Birinci bölgede 47 bin üyesi olan CHP, tahmini seçim sonuçlarına göre; 40 bin kişi ön seçime katılırsa 87 adayın yarışacağı ön seçimde Ankara birinci bölgede on beş bin oy alan birinci sıraya girebilecek. Sıralama bu rakamları takip edip devam edecek.

 

 

AKP teşkilatının sözde 500 bin üyesi olan Ankara’da yaklaşık bin üyenin kararıyla partinin onayına sunulacak. Bu da onay görürse aday olabilecek.

 

 

CHP’de 47 bin üyesi olan birinci bölgede üyelerin tahmini on beş bin oyunu alabilen aday adayı, CHP Ankara birinci bölgede ilk sırada aday olarak yerini alacak ve parti üst yöneticilerinin onayına gerek kalmayacak.

 

 

Eroğlu bu analizi yaptıktan sonra parti içi demokrasinin CHP’de nasıl işlediğinin altını çizdi ve yorumu kamuoyuna ve halka bıraktığını söyledi.