İlklerin MGK’sında dikkat çeken detay!

İlklerin MGK’sında dikkat çeken detay!
30 Ekim 2014 20:00

Milli Güvenlik Kurulu’nun Ekim ayı toplantısı, bugün saat 14.25’te Çankaya Köşkü’nde başladı. Kritik toplantıda komutanların hacimli evrak çantaları ile katılmaları dikkat çekti.

 

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İÇİN BİR İLK

 

MGK ilk kez, 28 Ağustos’ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Daha önce Dışişleri Bakanı olarak toplantılara katılan Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı.

 

İLKLERİN TOPLANTISI OLDU

 

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

 

ilkerin-mgk-sinda-dikkat-ceken-detay-1118141

 

NEFES KESEN GÜNDEM

 

MGK toplantısının önemli gündem maddelerinden biri, paralel yapı ile mücadele çerçevesinde Gülen cemaatinin faaliyetlerinin ele alınacak olması. MGK toplantısında; IŞİD’in Suriye ve Irak’taki faaliyetleri, Kobani’deki geliºmelerin de ele alınması bekleniyor. Çözüm sürecinde gelinen ama ve terör örgütünün son günlerdeki saldırıları da toplantıda ele alınıyor. PKK’nın son dönemdeki taktik ve stratejik faaliyetlerinin, bu kapsamda terör saldırılarının toplantıda, kapsamlı olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Suriye’de güvenli ve uçuşa yasak bölge konularında hazırlanan çok seçenekli planların da toplantıda üzerinde durulacağı yorumları yapılıyor.

 

İLK TOPLANTININ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI! DİKKAT ÇEKEN ÇANTALAR

 

Erdoğan’ın başkanlığındaki ilk toplantının görüntü ve fotoğrafları da, Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesine kondu. Görüntüde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün hacimli evrak çantaları dikkat çekti. Fotoğraflardan birinde, Orgeneral Öztürk’ün çantası önünde masanın üzerinde duruyor. Diğer fotoğrafta ise Özel’in hacimli çantası sandalyenin kenarında dikkat çekti.

 

Kaynak: Gazete Vatan