Ilıcak: Peki AKP’de vicdanlar sustu mu?

Ilıcak: Peki AKP’de vicdanlar sustu mu?
8 Mart 2014 21:34

“O tarihte çok sayıda ses kaydı ortaya çıkmıştı. Kimse montajdan söz etmedi. Ayrıca, tek bir Türkbank ihalesi, bir hükümeti düşürmeye yetti…”

 

Bugün Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında Başbakn Erdoğan’ın ihalere müdahale ettiğini belirterek Mesut Yılmaz’ın Yüce Divan’da yargılandığını hatırlattı.

 

İşte Nazlı Ilıcak’ın “İhaleye fesat karıştırmak” başlıklı yazısındaki ilgili kısım…

 

Tayyip Erdoğan, MİLGEM ihalesine müdahale ettiğini şu cümleyle açıkladı: “Bir firma saf dışı bırakılmış. Bir haksızlık yapılmış. Benim buna müdahil olmam doğal.” Oysa “haksızlık var” diye Metin Kalkavan başvurmuyor. Tayyip Erdoğan, müracaatı olmamasına rağmen, Kalkavan’a “İhaleyle ilgili haksızlık var. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na yazın, tam rekabet oluşmadı deyin. Aynı zamanda Başbakanlık İletişim Merkezi’ne, bir de Özel Kalem’e bu bilgiyi iletin” diye yol gösteriyor. Bunun tek bir sebebi var… Gezi olaylarında Başbakan’ın Koç’a kızması. 6 adet firkateynin 4’ü Koç’ta kalmıştı. Bu ihaleyi iptal ettirmek maksadıyla Metin Kalkavan’ı devreye sokuyor; nitekim ihale de iptal ediliyor.

 

Bunun yanı sıra DOK çıkarma gemisi ihalesinde de Metin Kalkavan’a, onların verdiği fiyatın yüksek olduğunu söylüyor: “Fiyatın dışında her şeyi sizin üzerinizde oluşturduk, olgunlaştırdık. En yüksek sizin fiyatınız gözüküyor… Fiyat noktasında bir daha oturun konuşun dedik. Fiyat konusundaki işi, bugünkü tabloya göre bağlatmadık. Ben İsmet Bey’e (Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a) gerekeni söyledim. Bizzat o görüşmede bulunacak.”

 

Erdoğan, ihaleye fesat karıştığını gösteren bu konuşmayı kabulleniyor. Amaç, işi Metin Kalkavan’a bağlamaksa, niçin ihale yapıp herkesten fiyat alıyorsunuz?

 

Türkbank ihalesi (1998), Alaaddin Çakıcı ile Korkmaz Yiğit’in ilişkisini gösteren bir kaset sayesinde iptal edilmişti. Bu ses kaydının bilgisi, Mesut Yılmaz’a emniyet tarafından ihaleden önce gönderilmiş olmasına rağmen, Yılmaz bunu dikkate almamıştı. Yüce Divan’da yargılandı.

 

O tarihte çok sayıda ses kaydı ortaya çıkmıştı. Kimse montajdan söz etmedi. Ayrıca, tek bir Türkbank ihalesi, bir hükümeti düşürmeye yetti. Tabii o tarihte CHP’nin dışarıdan desteklediği bir azınlık hükümeti söz konusuydu.

 

Kaynak: Aktif Haber