İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağ’ın ‘Kılıçdaroğlu paylaşımı’na CHP’li Aydoğan’dan tepki!

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağ’ın ‘Kılıçdaroğlu paylaşımı’na CHP’li Aydoğan’dan tepki!
6 Haziran 2019 12:30

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Dağ isimli devlet memurunun Kılıçdaroğlu aleyhinde ve halkı kin ve nefrete sevk eden sosyal medya paylaşımlarını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

“TARAFSIZLIK BAŞLIĞINI ÇİĞNEMİŞTİR”

 

 

Milli Eğitim bakanının yanıtlamasını isteyerek, 2014 yılından beri Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve bu görevini ve eğitimci kimliğini unutarak 31 Mart’ta düzenlenen seçimler öncesinde sosyal medya hesapları üzerinden propaganda çalışmaları yapan Mehmet Dağ hakkında işlem yapılıp yapılmadığını soran Aydoğan, “Bir devlet memurunun bir siyasi parti genel başkanına “terörist” ithamında bulunması, terör destekçiliği ile suçlaması devlet memurluğu kanununa aykırı değil midir?” diye de sordu. Aydoğan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi “Toplumu kutuplaştıran siyasi dilin kamunun diğer kademlerine yansımasını görüyoruz. Çubuk’ta Sayın Genel Başkanımıza ve milletvekillerimize yapılan saldırı da aynı kutuplaştırıcı dilin sonucuydu. Meselelere neden sonuç ilişkisi çerçevesinde baktığımızda bu dilin tehlikelerini açık bir biçimde görebiliyoruz. Toplum olarak bunun farkında olmalıyız.”

 

 

“TARAFSIZ DEĞİLDİR 7. MADDE ÇİĞNENMİŞTİR”

 

 

Aydoğan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Tarafsızlık ve devlete bağlılık” başlıklı 7’inci maddesini hatırlatarak, “Kanun çok açık ve net biçimde der ki ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ Yasa gereği sözü geçen devlet memurunun ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalması gerekiyor. Açık biçimde tarafsızlık ilkesini çiğneyen bir tavır ve tutum sergilenmiştir. Milli Eğitim gibi geleceğimizi şekillendiren bir alanda görev yapıp böyle pervasız ve kanun dışı davranışlar asla kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

 

 

DAHA BÜYÜK TRAVMALAR YAŞANABİLİR

 

 

MEB Bakanı Selçuk’un yanıtlamasını istediği ile “Geleceğimizi emanet ettiğimiz kurumlarda görevli memurların toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefrete teşvik edici ve incitici bir dil kullanmasının önüne geçmeyi hedefliyor musunuz? Bu konuda nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?” diye soran Aydoğan, “Haberi okuduğumda ‘Olacağı buydu’ dedim. Muhtemelen haberi okuyan çoğu vatandaş ile aynı şeyi düşündük. Bu durumu tarif eden bir atasözümüz var ‘İmam ne yaparsa cemaat de onu yapar.’ Burada üzerinde durulması gereken iki konu var biri siyasilerin kullandıkları dil diğeri de hukukun ve yasaların layığı ile uygulanması. Maalesef ülkemizde iktidarın kutuplaştırıcı dili her alana sirayet etmiş durumda ve yine iktidar eli ile çiğnenen hukuk ve yasa tanımazlık bizi bugün bu sonuçları yaşamaya kadar getirdi. Bunun önüne geçilmezse toplumda ciddi travmalar yaratacak daha tehlikeli olaylar yaşanabilir” dedi.