İlahiyatçı Şenocak’tan skandal paylaşım

İlahiyatçı Şenocak’tan skandal paylaşım
8 Ekim 2017 18:22

İhsan Şenocak sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştığı mesajda ensest ilişkiyi savundu.

 

 

 

MUSTAFA KÖMÜŞ – BİRGÜN

 

 

Daha önce kadınların pantolon giymesini kafaya takan ve kadınların babasını eleştiren gerici İhsan Şenocak sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştığı mesajda ensest ilişkiyi savundu.

 

Müftülere nikâh yetkisi veren yasayla ilgili bir tweet atan Şenocak şöyle yazdı:”İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük’te, karşı çıkan kilisede kıysın.”

 

Şenocak aynı zamanda kendisi gibi gerici olan ve yakın zaman ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ten hakkında soruşturma açılan Kadir Mısıroğlu’na da sahip çıktı. Şenocak’ın Mısıroğlu ile ilgili paylaşımları şöyle:“Bu milletin evlatları nezdinde Kadir Mısıroğlu nun Lozan’dan Abdülhamid’e kadar her bir eseri kalemle kazanılmış bir zaferdir. Kadir Mısıroğlu sadece kitap yazmadı. Dinine ve tarihine kastedilen bu milletin yoluna, yeniden onu karargâhına götürecek işaretler koydu.”Şenocak’ın skandal paylaşımları bununla da bitmiyor. Evlenmeyen ve dışarı çıkıp eğlenmek isteyen kadınları da hedef alan Şenocak “Evlenmeyen, ömrü klüplerde geçen, güzelliği istismar edilen bir kadın 60 yaşına geldiğinde kapısını kim çalar? Kadın istismarına dur, diyelim!” ifadelerini kullandı.

 

 
Bu ilk skandalı değil

 

Şenocak daha önce de pantolon giyen kadınları ve onların babalarını hedef almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:“Nasıl ki bir çoban, koyunları ateşe atsa o çobanın ceza almasını istersiniz, bir baba da çocuklarını cehennem ateşinden korumalıdır. Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme.”

 

 

21-020